Ion Tiriac, despre protestele din tara: Din punct de vedere economic, e un mic dezastru

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 09:16
3797 citiri
Ion Tiriac, despre protestele din tara: Din punct de vedere economic, e un mic dezastru
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Ion Tiriac considera ca nu numai oamenii care ies in strada sunt nefericiti, ci "suntem 20 de milioane de nemultumiti".

"Cati nemultumiti sunt in Romania astazi? Suntem 20 de milioane de nemultumiti. Ni se trage numai de la Basescu, Boc, Nastase, toata clasa politica din ultimii 20 de ani, ni se trage de la situatia mondiala care exista.

Singurul lucru care nu ne trebuie astazi in situatia aceasta sunt niste demonstratii care pot iesi din context", a declarat omul de afaceri la Realitatea TV, precizand ca el are incredere in studenti si ca spera ca acestia vor schimba cu adevarat ceva.

Acesta considera ca este bine ca oamenii manifesteaza in mod corect, mentionand ca este bine ca politia si jandarmii prezenti la proteste ii retin pe cei care incalca legea.

"Ce s-a intamplat acum 2-3 zile este inadmisibil si politia ar fi trebuit sa ii starpeasca pe acesti penibili care erau acolo in 10 minute. In nicio tara din lumea asta nu ai voie sa ataci ordinea pulica. Ce suntem noi teroristi?", a continuat Tiriac.

Ion Tiriac, care a mentionat ca nu face politica si nu o sa faca niciodata, nu crede ca plecarea presedintelui este ceva ce se poate intampla acum.

Guvernul, aparat preventiv de protestatari - Sute de jandarmi ii asteapta

"Plecarea presedintelui este mult mai greu de vazut pentru ca a fost ales democratic de majoritatea romanilor. Nu este un presedinte executiv, ci este unul care sta acolo in caz de ,fereasca Dumnezeu, de razboi. Guvernul putea sa faca mai mult, sa aiba un glob de cristal si imediat in 2008 sa inceapa cu masurile. De aia sunt asa nepopulari, ca au luat masurile prea tarziu", a adaugat acesta.

Omul de afaceri a vorbit si despre urmarile pentru economie si crede ca protestele sunt un dezastru pentru acest segment.

"Din punct de vedere economic, e un mic dezastru care se poate produce intr-un dezastru mult mai mare in viitor", a spus Tiriac, mentionand ca oamenii politici ar fi trebuit sa se adune si sa nu plece acasa pana nu gasesc o solutie.

Mii de oameni au iesit in strada in toata Romania pentru a-si arata nemultumirea fata de conducerea tarii.

La inceput, motivul a fost plecarea lui Raed Arafat de la Ministerul Sanatatii, insa oamenii au continuat sa protesteze si dupa ce acesta si-a anuntat intoarcerea in functia de subsecretar de stat.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Tiriac proteste Piata Universitatii, #Ion Tiriac proteste romani , #afaceri