Ion Tiriac: Ii dau credibilitate lui Victor Ponta, deocamdata

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 13:41
2513 citiri
Ion Tiriac: Ii dau credibilitate lui Victor Ponta, deocamdata

Omul de afaceri Ion Tiriac sustine ca, pentru moment, are incredere in Victor Ponta si in guvernul sau. Pe de alta parte, el este nelinistit de lipsa opozitiei, fara de care o tara devine "perriculoasa".

"Eu ii dau credibilitate si lui Victor Ponta, si Guvernului, deocamdata. Au o majoritate care nu a mai fost niciodata in Parlament sau daca a fost nu-mi aduc eu aminte. Pot face orice vor, ca lege (...). Este un om tanar Ponta si daca vrea sa ramana 20 de ani in politica si in pozitiile astea, atunci trebuie sa faca. Si de facut nu poate sa faca decat in urmatorii doi ani. Dupa aia, stiti, ultimii doi ani inainte de alegeri ...", a declarat, duminica, Ion Tiriac intr-o emisiune la Pro TV, citat de Mediafax.

Ion Tiriac: Romania ramane interesanta pentru investitii

Tiriac a mentionat ca s-a intalnit cu Ponta inainte de alegeri, la un eveniment la care au fost prezenti si oameni de afaceri din Germania si Austria. Acestia s-ar fi plans de lipsa fortei de munca calificata, a "meseriasilor", si de birocratie.

Pe de alta parte, Ion Tiriac si-a manifestat ingrijorarea ca USL nu are parte si de Opozitie.

"Dupa cate vad eu, si nu sunt foarte des aici, ca sa le vad pe toate in tara, PDL este oarecum dezechilibrat in momentul acesta. Daca ne uitam la PDL acum doi ani de zile, era alta situatie, alta harta. (...) Nu as vrea ca Romania sa nu aiba opozitie, in special pentru ca in Romania nu mai stii care este de dreapta, de stanga, de mijloc. (...) Un partid de dreapta, care sa fie o opozitie constructiva, sper, de data asta, imi fac si cruce daca doriti - nu sunt domnul Becali, dar imi fac cruce - ar fi foartenecesar. Pentru ca o tara numai cu guvernamant, fara opozitie, devine periculoasa", a precizat Tiriac.

Omul de afaceri a detaliat si motivele pentru care nu vrea sa se implice in politica.

"Eu nu sunt un individ care face compromisuri. Nu stiu sa le fac, n-am stiut sa le fac in sportul meu, in Comitetul Olimpic, daramite aici. Eu sunt un tip care am luat palme in viata mea si din dreapta, si din stanga si din mijloc.

Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi. Nu sunt las, dar nu sunt nici capabil sa-mi iau responsabilitatea pentru 20 de milioane de oameni. Mi-am luat-o pentru 14-16.000, am facut cat am putut, colaterale, fara sa ma uit la culoarea celui care mi-a cerut sa fac ceva (...), dar, multumesc mult, nu este de numarul meu, cel putin pentru astazi", a explicat Tiriac.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com