Ion Tiriac a decis ce va face cu averea. Viziunea sa despre pretul petrolului si Codul Fiscal

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 10:19
7253 citiri
Ion Tiriac a decis ce va face cu averea. Viziunea sa despre pretul petrolului si Codul Fiscal

Omul de afaceri Ion Tiriac sustine ca va lasa fundatiilor toata averea sa si a comentat efectul pe care il au scaderea pretului petrolului, noul Cod Fiscal, dar si faptul ca prejudiciile nu sunt recuperate cum ar trebui.

El marturiseste ca a intrat in industria energetica atunci cand cotaita titeiului era de 130-140 de dolari, in speranta ca va ajunge la 200 de dolari.

"Ma indoiesc ca pe termen lung ramane la acest nivel. Cred ca petrolul este dependent de situatiile economico-politice care influenteaza piata", explica antreprenorul, intr-un interviu acordat Capital.

De asemenea, el spune ca nu va cumpara rafinaria OMV Petrom de la Pitesti, insa vrea sa "atace" piata carburantilor.

"Sunt niste oameni care se preocupa de treaba asta. (...) Dupa parerea mea nu au niciun fel de proiect sa se bata cu Petrom sau cu Rompetrol, cu acesti magnati ai energiei. Dar vrem sa facem niste entitati. Nu le numim statii petroliere, ci niste entitati mai specializate cu un interes mai larg al soferului", spune Ion Tiriac.

iriac face un gest extraordinar pentru sportul romanesc: Nu cer nimic

Despre noul Cod Fiscal

Ion Tiriac arata faptul ca mediul privat din Romania este in dezavantaj, cu toate ca a bagat foarte multi bani in visteria statului. Cu toate acestea, autoritatile nu fac prea multe lucruri pentru a-l stimula. In schimb, cei care fac greva sunt angajatii statului, tocmai de aceea se face atata valva in jurul lor.

"Statul este o bacanie enorma. Si bucatarul-sef, care este prim-ministru, ar trebui sa puna atata sare, atata piper, sa vada de unde aduce mirodeniile. Adica este o treaba de administrare. Trebuie sa vada ce intra, ce iese. Asa si cu Codul Fiscal. Ce faci? Dupa parerea mea mai bine incasezi de 5X5, care inseamna 25, decat sa incasezi o singura data 20", menioneaza omul de afaceri.

De asemenea, el nu este de acord cu faptul ca prejudiciile nu sunt recuperate. El propune ca atunci cand cineva da un tun, atunci sa fie nevoit sa acope "gaura" plus taxe si/sau penalizari, daca nu vrea sa faca puscarie.

Lasa averea fundatiilor

Ion Tiriac, care a iesit din actionariatul UniCredit, dupa ce a vandut actiunile sale grupului italian, sustine ca ar putea lasa averea sa organizatiilor de caritate.

Ion Tiriac si-a vandut actiunile la UniCredit Tiriac Bank

"Lasand fundatiilor tot, sper ca aceia care raman sa faca exact treaba cum consider eu sa o fac. De altfel, incep deja sa fac. Pentru ca aici nu am absolut niciun sprijin din niciun punct de vedere, mai mult decat atat, prostia romaneasca se manifesta peste tot. Noi avem pentru diferite segmente banii acestia de la Bruxelles, si pentru invatamant si pentru scoli. Imposibil de ajuns la ei, imposibil de facut", marturiseste omul de afaceri.

Ion Tiriac are o avere estimata la 1 miliard de dolari, potrivit estimarilor Forbes.

Topul Forbes: Cati bani au Ioan Niculae si Ion Tiriac

In alta ordine de idei, el considera ca infrastructura ar trebui sa fie proritatea Romaniei, avand in vedere ca multi oameni de afaceri se uita si la calitatea drumurilor atunci cand cauta oportunitati pentru investitii.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...