Tiriac a dat in judecata statul roman

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 10:48
8442 citiri
Tiriac a dat in judecata statul roman

Ion Tiriac a dat in judecata statul roman. Dosarul a fost inregistrat, luni, la Tribunalul Bucuresti, iar paratii sunt RA-APPS si Ministerul de Finante.

Informatia a fost confirmata de Nicolai Mindrila, avocatul lui Ion Tiriac, pentru Daily Business.

Acesta a refuzat sa spuna daca dosarul are legatura cu chiria pe care Ion Tiriac o plateste la RA-APPS, invocand secretul profesional.

Guvernul Ponta a publicat la inceputul anului trecut lista chiriasilor RA-APPS persoane fizice, care stau in casele statului, indreptatiti si neindreptatiti, suprafata utila detinuta si chiria pe care o platesc. Pe lista figura si multimilionarul Ion Tiriac, care platea chirie la stat pentru un imobil cu cinci camere.

"Casa in care stau a fost cumparata acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. In locatie, o camera la parter si la subsol, statul a demonstrat ca nu i-a apartinut proprietarului si de aceea eu platesc chirie. De asemenea, platesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tariceanu cand a dat legea pentru o parte din teren unde se afla casa si care este al statului. (...) Acum pot sa-i intreb si eu ce au facut cu banii pe care i-am platit eu chirie?", a explicat atunci Ion Tiriac.

Numele omului de afaceri aparea la pozitia a noua si in dreptul lui scria "imobil partial in administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafata utila 214,56 mp si o chirie de 26.897,09 euro".

Tiriac: Platesc chirie la stat pentru doua camere si pentru teren

Pe lista mai figurau, printre altii, Gabriel Cotabita, Adrian Severin, Mioara Roman si Andrei Paunescu.

Citeste si:
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...
Calculul prezentat de Anca Dragu: ”PSD poate creşte pensiile cu 15% de mâine”
Calculul prezentat de Anca Dragu: ”PSD poate creşte pensiile cu 15% de mâine”
Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanțe, a transmis vineri, 28 ianuarie, că solicitarea PSD privind renegocierea PNRR pentru modificarea procentului din PIB alocat pensiilor este ”o...