Replica BNR dupa declaratiile taioase ale lui Tiriac

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 14:26
7222 citiri
Replica BNR dupa declaratiile taioase ale lui Tiriac

Banca Nationala a Romaniei a venit cu o replica dupa declaratiile taioase facute de Ion Tiriac in cursul zilei de miercuri.

Institutia condusa de Mugur Isarescu precizeaza ca este dispusa sa cedeze Arenele BNR si ca se poarta negocieri in acest sens cu reprezentantii guvernului.

"In contextul readucerii in atentia publica - cu informatii, unele incomplete, altele eronate - a subiectului Arenele BNR aflate in proprietatea BNR din anul 1946, consideram necesar sa reamintim ca, inca din august a.c., BNR a dat publicitatii un comunicat in care a clarificat toate aspectele legate de aceasta tema.

Reiteram faptul ca Banca Nationala a Romaniei a initiat demersuri inca din anul 2014 privind transferul de proprietate catre Guvern a perimetrului delimitat de strazile Dr. Staicovici - Dr. Lister destinat activitatilor sportive, propunand o serie de solutii concrete. In acest sens, au fost transmise scrisori oficiale catre Guvernul Romaniei in iulie 2014, decembrie 2015 si mai 2017. BNR a avut si continua sa aiba toata disponibilitatea de a finaliza aceste demersuri, in conditiile legii", se arata in comunicatul BNR.

Ion Tiriac a anuntat miercuri ca a dat in judecata BNR pentru ca nu poate organiza turnee in complexul detinut de banca nationala.

"Noi, cu domnul Nastase, am inceput un proces cu BNR-ul, pentru ca nu ni s-a dat dreptul sa traim acolo unde trebuia sa traim. Eu nu vreau sa ajunga aceasta baza cum a ajuns BTT-ul, pentru ca BNR-ul nu are ce sa faca cu aceasta baza. Noi ne-o vrem inapoi", a tunat Ion Tiriac.

Ion Tiriac organiza turneul WTA care ii poarta numele la Bucuresti, pe Arenele BNR, insa a fost nevoit sa mute intrecerea in Budapesta deoarece infrastructura din Bucuresti nu permite gazduirea unei intreceri de o asemenea amploare.

Omul de afaceri a dezvaluit ca mai poate readuce turneul in Bucuresti numai pana in luna decembrie, dupa aceea urmand a fi mutat definitiv in capitala Ungariei.

M.D.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com
Comentarii