Concluzia intalnirii dintre premierul Tudose si Tiriac, Nastase si Halep: Arenele BNR pot ajunge la primaria lui Gabi Firea

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 09 Octombrie 2017, ora 22:22
6993 citiri
Concluzia intalnirii dintre premierul Tudose si Tiriac, Nastase si Halep: Arenele BNR pot ajunge la primaria lui Gabi Firea
Foto: captura video Antena 3

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, luni, cu trei dintre cele mai mari nume ale tenisului romanesc, Simona Halep, Ion Tiriac si Ilie Nastase.

Cei patru au discutat despre viitorul Arenelor BNR, dupa ce Tiriac si Nastase au solicitat vehement trecerea complexului din proprietatea Bancii Nationale in administrarea statului.

Tudose sustine ca a gasit o solutie pentru a rezolva aceasta criza, urmand a folosi fonduri publice pentru a cumpara arenele, pentru ca apoi acestea sa treaca in administrarea Primariei Capitalei.

"I-am intrebat sincer, daca luam arenele inapoi, cu bani de la buget, o recuperam, unde o dam, cui o dam, cine sa o aiba in administrare? Solutia e simpla, cred ca la Primaria Capitalei o dam, doamna Firea stie sa o puna in valoare", a spus Tudose la Antena 3.

Ion Tiriac, care a intervenit si el in emisiunea de luni seara, a confirmat tema discutiilor, insa a avut un ton mult mai dur la adresa BNR. Omul de afaceri s-a aratat insa de acord cu intentia de a trece arenele in administrarea primariei condusa de Gabi Firea.

"In sfarsit, cineva ne baga in seama, e in regula. Premierul s-a asezat cu noi, e bine ce a facut. Ne priveste treaba asta. Arena o fi a BNR, dar este a sportului alb. Noi nu avem nimic cu BNR sau cu Mugur Isarescu. Vrem sa ne dea inapoi ce este al nostru.

Maine dimineata, cu tot respectul pentru premier, care vrea sa faca o treaba buna, mie mi s-a dus tot... pe acea baza eu am crescut, Ilie Nastase acolo s-a nascut. Pe acea baza pe care s-au platit 120 de mii de dolari, s-o vinzi cu 35 de milioane... baza trebuie intoarsa tenisului. Ca se numeste Primaria Capitalei, care are bani, sau ca se numeste Guvern, care o da min,sterului cu prerogativa sa investeasca...", a spus si Tiriac.

Ion Tiriac si Ilie Nastase vor ca BNR sa cedeze arenele, pentru ca acestea sa fie redeschise pentru turneele de tenis.

Banca Nationala sustine ca are complexul in proprietate si ca legislatia actuala impiedica cedarea acestuia altfel decat prin vanzare.

Terenul central din Arenele BNR este inutilizabil in competitii oficiale din cauza degradarii constructiei, iar institutia condusa de Mugur Isarescu spune ca nu are cadrul legal pentru a investi in refacere.

#Tiriac Nastase Arenele BNR, #Arene BNR Firea Primarie, #Guvern cumpara Arenele BNR , #Ilie Nastase