Tiriac si Nastase, viitorii sefi ai sportului romanesc?

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 07:50
2611 citiri
Tiriac si Nastase, viitorii sefi ai sportului romanesc?

Ilie Nastase si Ion Tiriac au sanse mari sa formeze din nou o pereche castigatoare pentru Romania. De data aceasta nu este vorba de Cupa Davis, ci de conducerea sportului din tara noastra.

Consilier al presedintelui Traian Basescu, fosta mare antrenoare de gimnastica Mariana Bitang a anuntat ca ii va propune sefului statului reinfiintarea MTS, cu Tiriac si Nastase la conducere.

"Militez pentru reinfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului. O sa-i propun presedintelui Basescu sa-i puna la minister pe Nastase si Tiriac, ca sportul sa o duca mai bine", a declarat Bitang in Evenimentul Zilei.

Consilierul presedintelui a anuntat apoi ca sportul va fi restructurat profund in urmatoarea perioada, federatiile fiind incurajate sa gaseasca finantare din domeniul privat.

"Va urma o restructurare a sportului, care trebuie sa vina din interiorul sistemului. Sa nu mai stam cu mana intinsa, sa cersim numai de la stat. Federatiile sunt private, trebuie sa gaseasca si resurse financiare din domeniul privat. N-avem insa facilitati fiscale, doar o lege a sponsorizarii care nu e nicaieri in lume. Presedintele Basescu a fost de acord ca trebuie schimbate niste articole de lege. A inteles situatia din sport", a mai spus Bitang, mentioneaza sursa citata.

Bani cu lopata pentru sport

La sfarsitul saptamanii trecute, fostul lider al tenisului mondial, Ilie Nastase, anunta ca sportul din Romania este in colaps, singura salvare fiind reinfiintarea MTS si numirea unei persoane renumite in fruntea institutiei.

"Nasty" s-a autopropus pentru aceasta functia si a anuntat ca ar putea aduce "bani cu lopata" din sponsorizari, impreuna cu Ion Tiriac.

"Daca nu va veni o persoana renumita la minister, va muri sportul. Acea persoana trebuie sa cerseasca, in sensul bun al cuvantului, sa mearga pe la companii cu traista, sa aduca bani pentru sportivi, asa cum am facut eu cand eram presedinte la Federatia Romana de Tenis.

Acum, sportul nu are conducere, nu are presedinte, e o agentie de manechine. Daca fac maine un minister cu Tiriac, aduc bani cu lopata. Vor face cu totii sport, nu va fi buget redus cu 23%. Dar nu ne-ar lasa politicienii, ca asa e in Romania. Valorile sunt puse la zid, trebuie sa fii in partid ca sa reusesti", spunea Ilie Nastase.

MTS desfiintat dupa scandalul Ridzi

Ministerul Tineretului si Sportului a fost reinfiintat, dupa o lunga perioada, la finalul anului 2008, Monica Iacob Ridzi fiind numita la acea data in fruntea institutiei.

Doar un an a rezistat MTS in organigrama guvernului, multitudinea de scandaluri in care a fost implicat fostul ministru, in prezent anchetat pentru delapidare, facandu-i pe guvernanti sa decida transformarea in Autoritate Nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tiriac Nastase MTS, #Tiriac Nastase sefi sport romanesc, #Mariana Bitang , #Ilie Nastase