Tiriac trece la fapte in cazul suspendarii lui Ilie Nastase: Scrisoarea trimisa catre Federatia Internationala de Tenis

Marti, 20 Iunie 2017, ora 10:15
7545 citiri
Tiriac trece la fapte in cazul suspendarii lui Ilie Nastase: Scrisoarea trimisa catre Federatia Internationala de Tenis

Ion Tiriac ia atitudine in cazul lui Ilie Nastase, suspendat provizoriu de ITF ca urmare a incidentelor de la jocul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

Omul de afaceri Ion Tiriac i-a trimis o scrisoare presedintelui Federatiei Internationale de Tenis, David Haggerty, prin care cere ca Ilie Nastase sa fie audiat public.

Iata scrisoare trimisa de Ion Tiriac si facuta publica de cotidianul Libertatea:

Domnule presedinte,

Va scriu aceasta scrisoare in calitate de presedinte onorific al Federatiei Romane de Tenis, cu privire la investigatia deschisa impotriva capitanului de Fed Cup al Romaniei, Ilie Nastase.

Dupa ce-am vazut probele stranse de FRT, gasesc multe aspecte privind acest incident nefericite si deranjante.

E clar ca interventia initiala a lui Nastase a fost la limita mandatului sau si conform regulamentelor.

Deis e surprinzator si neclar de ce arbitrul de scaun a refuzat interventia lui, acest refuz a declansat folosirea unui limbaj inaporpiat de catre domnul Nastase, ce a dus la eliminarea sa.

Apoi iadul s-a pornit pentru capitanul nostru si moralul echipei noastre, precum si reputatia Federatiei noastre.

In acest sens, cer ITD sa clarifice aceste inamplari, sa analizeze corect si regulamentar, pentru a atenua consecventele disproportionale ale aceste situatii si a trage concluziile corecte.

Consider ca o audiere publica e modalitatea de a rezolva aceasta situatie. Cu atat mai mult cu atat mai mult sanctiunile si insultele domnului Nastase au fost mult prea mult promovate, inclusiv de ITF. De asemenea, mass media ar trebui sa aiba acces la aceasta investigatie.

Consider ca o audiere publica e singura cale pentru a securiza corectitudinea acestei investigatii si pentru a asigura legimitate si impartialitate rezultatului.

Maniera in care ITF alege sa conduca aceasta investigatie ar putea fi un punct de start pentru ca ITF sa fie tinuta minte ca o organizatie profesionala si demna de incredere.

Urmaresc acest caz ca o persoana implicata in tenis de peste 60 de ani, castigator de Grand Slam, antrenor si manager al cinci tenismeni castigatori de Grand Slam, proprietar al mai multor turnee, atat masculine, cat si feminine, o persoana a carui toata viata e dedicata tenisului.

Persoana, as vrea sa asist la aceasta audiere publica. Cu aceasta ocazie, sper sa aflu motivul pentru comportamentul inexplicabil al arbitrului de scaun si motivul pentru care supervizor la acest meci a fost un englez.

Astept cu nerabdare sa primesc invitatia, cat mai curand, la aceasta audiere publica.

Cu sinceritate, Ion Tiriac.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...