Afacerile lui Ion Tiriac se duc de rapa una cate una

Sambata, 02 August 2008, ora 14:42
9967 citiri
Afacerile lui Ion Tiriac se duc de rapa una cate una

Ford Romania va prelua din 2010, de la Romcar, importul si distributia marcii Ford pe piata romaneasca, afacere care ii aduce lui Ion Tiriac 340 de milioane de euro in 2008.

Romcar este cel mai mare importator al grupului Tiriac Auto, al carui proprietar este omul de afaceri, fost tenisman, precizeaza "Libertatea" in editia online de sambata.

Ford este principala marca importata de divizia Auto a Tiriac Holdings, Romcar estimand pentru acest an vanzari de peste 26.000 de masini, nivel corespunzator unei cifre de afaceri de circa 340 de milioane de euro.

Nu este pentru prima data cand grupul auto al lui Tiriac pierde teren in fata noilor companii venite in Romania. Firma a pierdut, la inceputul anului trecut, importul exclusiv al marcilor Mercedes-Benz, Smart, Chrysler si Jeep, dupa ce fostul grup Daimler Chrysler a decis sa intre pe piata romaneasca printr-o reprezentanta.

Tot anul trecut, grupul Tiriac a pierdut importul marcii Mazda.

Omul de afaceri se afla pe locul al treilea in Topul celor mai bogati 300 de romani, realizat de revista Capital, cu o avere estimata de 2,4 miliarde de dolari.

In ultima perioada, Tiriac si-a orientat afacerile spre sectorul imobiliar, avand in derulare mai multe proiecte de anvergura.

Chiar si in aceasta situatie, dupa pierderea afacerii cu Ford, in anul 2010, e posibil ca averea lui Ion Tiriac sa cunoasca un oarecare declin.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Ion Tiriac, #ford, #afaceri, #pierdere , #Ion Ion Tiriac