Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cersetorii din Paris, furiosi pe Tiriac Jr.

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 07:21
4326 citiri
Cersetorii din Paris, furiosi pe Tiriac Jr.

Momentul in care Ion Ion Tiriac si iubita lui, Ileana Lazariuc, ies din casa lor din centrul Parisului produce, de cele mai multe ori, valva in randurile cersetorilor romani din capitala Frantei, anunta Libertatea. Acestia alearga dupa cei doi si incearca sa-i impresioneze pentru a le smulge cativa banuti, stiind ca Tiriac jr este fiul unuia dintre cei mai bogati romani.

Tanti Rodica are 60 de ani, este din Sibiu, s-a stabilit acum patru ani in capitala Frantei si isi duce traiul cersind. Are o metoda inedita de a smulge banii, vorbind in engleza si sustinand ca e refugiata din Kosovo. Zona in care isi face veacul zi de zi e cea centrala. Ea bate strazile intre Arcul de Triumf si Turnul Eiffel, fara sa uite vreodata ca la orele pranzului iese din casa pentru a merge la cumparaturi si la masa celebrul cuplu Tiriac jr - Ileana Lazariuc.

Tanti Rodica e nemultumita insa de cei doi. "Au o groaza de bani, dar nu prea dau. Cel mai mult am primit vreo 12 euro, dar atunci erau atat de fericiti, cum n-am mai vazut vreodata pe cineva. De obicei, imi dau cate un euro chiar daca cu ei vorbesc in romaneste. Sunt niste zgarciti. Altii care locuiesc pe strazile astea sunt mult mai darnici.

Deja ma stiu cu cativa miliardari din zona, iar unii imi dau zilnic cate 50 de euro, pentru ca le-am spus ca am si copilul cu mine. Dar aia, de fiecare data dupa ce-mi dau banii, imi spun sa am grija de copil si sa-i dau de mancare pe saturate. Pentru mine e bine aici, in Paris, pentru ca sunt zile in care ma intorc acasa si cu 400-500 de euro, daca am noroc si ma intalnesc cu mai multi turisti sau cu miliardarii cand sunt bine-dispusi. Dar sunt zile in care fac doar 100-150 de euro", a spus Rodica, pentru Libertatea.

Ion Ion Tiriac va mosteni una dintre cele mai impresionante averi din Romania. Tatal sau, Ion Tiriac, e printre cei mai bogati romani, fiind proprietarul unui numar mare de firme in domeniul bancar, auto si cel al transporturilor. Totodata e primul roman care a intrat in lista Forbes a miliardarilor lumii. Acum, conform topului intocmit de revista Capital, averea lui Ion Tiriac este estimata la 2,2 - 2,4 miliarde de dolari.

Nici alti cersetori romani din capitala Frantei nu sunt incantati de darnicia lui Tiriac jr. Ion si Vincentiu strabat zilnic tot Parisul si s-au intalnit de mai multe ori cu Ion Ion si Ileana. "Am recunoscut-o mai intai pe ea, ca e deosebit de frumoasa. Le-am cantat o hora de-a noastra, dar abia ne-au dat doi euro".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tiriac, #cercetori, #zgarcit , #Ion Ion Tiriac