Fondul de vanatoare de la Balc a fost castigat de Asociatia Waidmannsheil

Marti, 21 Iulie 2009, ora 13:19
4519 citiri
Fondul de vanatoare de la Balc a fost castigat de Asociatia Waidmannsheil
Foto: Adevarul

Asociatia de Vanatoare Waidmannsheil a castigat dreptul de concesiune pentru urmatorii zece ani asupra fondului de vanatoare de la Balc, urmand sa plateasca anual suma de 26.733 euro. Fondul i-a apartinut pana acum omului de afaceri Ion Tiriac.

Patru asociatii de vanatoare, care si-au depus dosarele, au fost admise pentru licitatie: Asociatia de Vanatoare "Valea lui Liman Faget", Asociatia de Vanatoare Waidmannsheil, Asociatia de Vanatoare si Pescuit Sportiv "Artemis" si Asociatia Clubul Romsilva Sfantu Gheorghe.

Valoarea de pornire pentru licitatia Fondului de la Balc a fost de 3.819 euro.

"Ne asteptam sa se ajunga la aceasta valoare. Am mai fi mers putin, insa concurentii nostri au renuntat foarte usor", a declarat reprezentantul Waidmannsheil, Demian Radu, neprecizand care era suma maxima pe care ar fi licitat-o. Acesta a declarat ca nu site care sunt motivele pentru care omul de afaceri roman Ion Tiriac a renuntat la fondul de vanatoare de la Balc.

Cea mai mare valoare de atribuire prin licitatie a fondurilor de vanatoare a fost cea din cadrul fondului de vanatoare de la Micesti, judetul Arges. Asociatia de Vanatoare si Pescuit Arges va plati astfel pentru dreptul de concesiune 59.586 de euro anual.

In afara de domeniul cinegetic de la Balc vor fi licitate marti si miercuri alte 40 de fonduri.

Consilierul in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltare Rurala, Ilie Mihalache, a declarat, in 16 iunie, ca fondul de vanatoare de la Balc, la care omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat, va fi scos la licitatie la jumatatea lunii iulie, dupa ce nicio asociatie de proprietari nu a facut solicitare pentru atribuirea directa.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a explicat ca din cele 44 de fonduri de vanatoare pentru care ministerul a initiat procedurile de atribuire directa in data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociatiilor de proprietari.

Totodata, potrivit unui anunt publicat pe site-ul ministerului de resort, fondul de vanatoare numarul 13 Cormaia din judetul Bistrita Nasaud a fost atribuit Asociatiei Cinegetice "Ursul Brun", fondul de vanatoare numarul 51 Rachitele din judetul Cluj a fost atribuit Asociatiei Vanatoresti Cornul de Aur, iar fondul de vanatoare numarul 20 Oituz din judetul Bacau a fost atribuit Ocolului Silvic Privat Oituz S.R.L.

Oficialul MAPDR a mai declarat ca Ion Tiriac nu a renuntat si la complexul de vanatoare, care are statut de crescatorie de vanat si nu face parte din fondul cinegetic national. Acesta ii va ramane omului de afaceri.

Ion Tiriac a incheiat in anul 2005 un contract cu Regia Nationala a Padurilor pentru o perioada de 10 ani pentru complexul de vanatoare de la Balc, care se intinde pe o suprafata de 1.157 hectare.

In ultimii ani, omul de afaceri Ion Tiriac a organizat pe domeniul de la Balc partide de vanatoare la care au fost invitati importanti oameni de afaceri europeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#fond vanatoare Balc, #gestionare fond Balc, #licitatie fond Balc, #Ion Tiriac vanatoare , #Ion Ion Tiriac