Incidentul aviatic de la Oradea, anchetat de Autoritatea Aeronautica Civila

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 17:06
1543 citiri
Incidentul aviatic de la Oradea, anchetat de Autoritatea Aeronautica Civila

Comisia formata din inspectori ai Autoritatii Aeronautice Civile a demarat, sambata, o ancheta in cazul avionului care a iesit, vineri seara, de pe pista, in momentul aterizarii, la Oradea.

Inspectorii de la Autoritatea Aeronautica Civila au ajuns, vineri seara, la Cluj Napoca, cu o cursa Tarom, de unde au fost transportati la Oradea cu o masina, dat fiind faptul ca aeroportul oradean fusese inchis temporar, din cauza conditiilor meteo, transmite NewsIn.

"Inspectorii de la Autoriateta Aeronautica Civila au ajuns la Oradea si se afla la aeroport", a precizat, sambata, prefectul de Bihor, Mircea Ghitea, care s-a deplasat la randul sau la aeroport.

Comisia din cadrul Directiei Investigatii Transport Aerian, apartinand Ministerului Transporturilor, constituita pentru a elucida cauzele incidentului aviatic de vineri, de la Oradea, unde o aeronava apartinand Tiriac Air a parasit pista de aterizare, a demarat ancheta in aceasta dimineata, cand membrii acesteia au ajuns pe Aeroportul din Oradea.

Inspectorii au studiat si fotografiat pista aeroportului, precum si aeronava avariata, aflata dincolo de perimetrul imprejmuit al aeroportului.

Aparatul de tip Gulfstream, inmatriculat sub numarul YRTIG, se afla in acelasi loc unde se oprise dupa ce a parasit pista, rupand gardul aeroportului si trecand peste un canal lat de circa trei metri.

Conform informatiilor furnizate vineri de comandantul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, avionul are fuselajul avariat, trenul de aterizare rupt, precum si aripa stanga afectata in urma contactului cu solul.

Botul aparatului de zbor, care prezinta avarii serioase, a fost acoperit cu o husa cauciucata de culoare galbena. Aparatul a fost asigurat, perimetrul incercuit cu o banda galbena, iar accesul altor persoane decat membrii comisiei este interzis in zona respectiva.

Prefectul de Bihior Mircea Ghitea a apreciat ca primele rezultate ale anchetei nu vor putea fi facute publice mai devreme de mijlocul saptamanii viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că ar fi frumos ca jucătoarea Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj...
Ion Țiriac șterge pe jos cu tenismenii români: ”Nu au valoare pentru nimic. Pot să bag mâna în foc...”
Ion Țiriac șterge pe jos cu tenismenii români: ”Nu au valoare pentru nimic. Pot să bag mâna în foc...”
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că jucătorii români nu au valoare pentru a primit un wild card direct pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii...
#Autoritatea Aeronautica CIvila, #oradea, #Ion Tiriac , #Ion Ion Tiriac