Ion Alexandru Tiriac s-a razgandit si nu mai da statul in judecata

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 17:23
1397 citiri
Ion Alexandru Tiriac s-a razgandit si nu mai da statul in judecata

Ion Alexandru Tiriac a decis retragerea cererii de chemare in judecata a statului roman pentru retinerea sa timp de noua ore in 2004, deoarece considera ca perpetuarea in instanta a acestui subiect ar crea o noua trauma atat lui cat si familiei sale.

"Retragerea cererii de chemare in judecata a Statului Roman vine pe fondul intentiei mele de a refuza alimentarea oricarei alte situatii tensionate in viata mea profesionala si personala, pe fondul unei lupte cu un sistem juridic greoi, obtuz si tergiversant.

Dupa cinci ani de tratament inadecvat, gratuit si nelegal aplicat impotriva mea de catre sistemul juridic romanesc, astazi consider ca perpetuarea in instanta a subiectului prejudicierii mele, pe fondul unei birocratii exagerate, mi-ar crea, mie si familiei mele, o noua trauma. Acestea fiind spuse, consider mai util pentru linistea mea si a celor apropiati sa retrag cererea de chemare in judecata a Statului Roman", sustine Ion Alexandru Tiriac, potrivit Mediafax.

In schimb, el se declara multumit ca, prin actiunea sa, a reusit sa atraga atentia opiniei publice asupra "neajunsurilor Ministerului Public din Romania".

"Este esential ca tratamentele nejustificate ce mi-au fost aplicate mie sau altor romani (lucru certificat prin numarul semnificativ de dosare depuse de romani la CEDO) sa nu se transforme intr-un precedent periculos, care nu aduce beneficii nici imaginii Romaniei, nici sistemului judiciar si administrativ romanesc", considera fiul omului de afaceri Ion Tiriac.

Totodata, acesta isi reafirma interesul in a oferi sprijin, "cu resursele proprii, in rezolvarea unor cauze similare, apartinand unor cetateni abuzati din punct de vedere procedural si juridic si ale caror drepturi constitutionale au fost incalcate".

Ion Ion Tiriac cere statului roman daune de 1.300.000 de euro

Ion Alexandru Tiriac a anuntat, in 13 ianuarie, ca a dat in judecata statul roman, solicitand despagubiri de 1.253.558, 06 euro si 126.648 lei pentru retinerea sa timp de noua ore in 2004 si pentru ingradirea dreptului la libera circulatie, aceste tratamente nejustificate fiindu-i aplicate pentru fapte care nu au existat.

La acel moment, Tiriac preciza ca in cazul in care cererea sa va fi solutionata favorabil, banii vor fi folositi in scop umanitar.

Instanta suprema l-a achitat, in octombrie 2009, pe Ion Alexandru Tiriac in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", dupa ce a respins, definitiv, ca nefondat recursul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti facut impotriva unei decizii similare a instantei de apel.

Citeste si:
Sorana Cîrstea, mesaj enigmatic din vacanță după ce a primit interzis de la Ion Țiriac junior: "Oamenii distrug lucrurile minunate" FOTO
Sorana Cîrstea, mesaj enigmatic din vacanță după ce a primit interzis de la Ion Țiriac junior: "Oamenii distrug lucrurile minunate" FOTO
Sorana Cîrstea a încheiat un nou sezon WTA la capătul căruia a reușit primul ei titlul WTA, la Istanbul, după o secetă de 13 ani. Sorana Cîrstea a plecat într-o vacanță exotică,...
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, a transmis...