Ion Tiriac: Nu sunt zeul tenisului

Vineri, 08 Mai 2009, ora 11:29
2137 citiri
Ion Tiriac: Nu sunt zeul tenisului
Foto: GSP

Inainte de startul turneului de la Madrid, ce se desfasoara intre 8 mai si 17 mai, Ion Tiriac declara ca Roland-Garros-ul ramane turneul sau preferat si ca isi doreste sa vada jucand cei mai buni de tenismeni. El declara ca, din pacate, "nu e zeul tenisului".

Intr-un interviu acordat publicatiei franceze Le Figaro, Ion Tiriac spune ca a ales Madridul pentru turneu pentru ca "este una din cele mai frumoase capitale ale Europei", si de 20 de ani, Spania are unii din cei mai buni jucatori.

Turneul "Caja magica" se deschide vineri, 8 mai, cu mare fast: bugetul a fost de 7 milioane de euro si in deschidere va canta Lenny Kravitz.

Intrebat daca turneul de la Madrid va pune in umbra Roland-Garros-ul, Tiriac a raspuns ca nu intentioneaza sa faca din Open Madrid un turneu de Grand Slam.

"Ador Roland-Garros-ul, cred ca este cel mai bun turneu de Grand Slam. Nu intentionez sa fac din Madrid un turneu de Grand Slam. (...) Prefer calitatea, vreau sa aduc cei mai buni jucatori sa joace cu cei mai buni. Un turneu ca Roland-Garros-ul pierde o parte din ce e mai bun in prima saptamana. Din pacate insa, nu sunt zeul tenisului, ideea e sa aduc cei mai buni 32 de jucatori", a declarat Tiriac.

Omul de afaceri il considera pe elvetianul Roger Federer unul din cei mai buni jucatori din toate timpurile, insa spune ca e greu sa il compari cu Laver sau cu Sampras.

"Federer este un tip care a inventat multe in alfabetul tenisului. Nadal a inventat o noua dinamica a jocului (mingea lovita de Nadal face 3.200 de rotatii pe minut, pe cand a lui Federer 2.700 de rotatii pe minut).

Este aproape inexplicabil, capacitatea pe care o are de a lovi mingea cu o asemenea forta. (...) Nadal este un mare campion si, daca organismul lui rezista, mai poate progresa. Insa, pana la urma, Federer canta la pian si Nadal bate la toba", spune Tiriac.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Turneul lui Țiriac de la București, desființat de un jucător: ”E de neînțeles că rămâne...”
Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale...
Marea supărare a lui Ion Țiriac: ”Și nu Ceaușescu, ci alt escu”
Marea supărare a lui Ion Țiriac: ”Și nu Ceaușescu, ci alt escu”
Fostul tenisman Ion Ţiriac, patronul turneului Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro şi găzduit zilele acestea de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, speră...
#Ion Tiriac, #zeul tenisului, #turneu Madrid , #Ion Ion Tiriac