Tiriac: Cu un Guvern solid, Romania isi poate reveni in 3 ani

Autor:
Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 07:59
4240 citiri
Tiriac: Cu un Guvern solid, Romania isi poate reveni in 3 ani
Foto: Jurnalul National

Omul de afaceri Ion Tiriac spune ca in Romania apogeul crizei financiare se va atinge abia dupa alegeri, in cazul in care clasa politica nu va sti sa treaca peste rafuielile politice pentru a putea forma un Guvern de solidaritate nationala.

Ion Tiriac a declarat intr-un interviu acordat ziarului Jurnalul National ca agentiile de rating care au inclus Romania la categoria "junk country" sunt "niste vagabonzi", iar decizia luata este ireala si mult exagerata.

El considera ca nu a fost explicat foarte bine ca majorarea salariilor in acest moment, poate fi rezolvata foarte usor, "tipareste Isarescu niste banuti si rezolvam treaba,"dar asta poate duce la cresterea inflatiei si implicit scaderea puterii de cumparare cu pana la 50 la suta. Cu toate acestea, vede in decizia lui Tariceanu de a se impotrivi acestei majorari un act de sinucidere politica.

Guvernul Romaniei, Guvernatorul BNR, dar si oamenii de afaceri importanti nu au facut suficient lobby pentru cunoasterea realitatii economiei romanesti. In aceste vremuri tulburi, cei care au bani cash fac legea cam peste tot, iar daca ai 200 de milioane de euro te poti considera boier.

Intrebat daca vede vreo solutie pentru aceasta situatie, afaceristul spune ca salvarea poate veni de la un Guvern puternic, care sa ia decizia de reducere a cheltuielilor si chiar de nationalizare a industriei petrolului, a societatilor care au anuntat ca-si vor inchide portile si care sa achizitioneze locuintele pe care bancile le vor scoate la vanzare daca nu se vor mai rambursa creditele.

Ion Tiriac afirma ca avand un astfel de plan, Romania isi poate reveni in trei ani.

Intrebat daca el este unul dintre boierii cu cash, Tiriac a spus: "Eu am norocul sa fi primit cash, acum doua luni, de la banca o suma foarte mare pentru nevoile mele. Am cash pe care il tin acolo pentru alte treburi."

Nu va investi in fotbal

A mai fost intrebat daca ar investi in echipa de fotbal Rapid, miliardarul a declarat ca fotbalul nu este domeniul lui. Nici fata de politica nu manifesta vreun interes, nevrand sa candideze nici la cei 70 de ani ai sai.

Despre alegerile din SUA, omul de afaceri a spus ca: "America pe care o cunosc eu de 40 de ani s-a schimbat in ultimii 30 de ani atat de radical incat dumneata nu poti sa crezi si eu nu pot sa-ti explic." A mai marturisit ca a avut o iubita de culoare pe la 30 de ani care se uita la el de "parca avea cinci urechi".

Despre Obama, Tiriac spune ca el personal, ca roman care are un fiu jumatate american, considera ca un schimb era necesar absolut. "Nu stiu daca au votat toti pentru Obama sau au votat si mai multi impotriva lui Bush."

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tiriac, #criza, #financiara, #solutie, #majorare, #salarii, #Obama , #Ion Ion Tiriac