Tiriac Jr. va dona despagubirile de 1,3 mil. de euro, daca va castiga procesul

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 21:08
3097 citiri
Tiriac Jr. va dona despagubirile de 1,3 mil. de euro, daca va castiga procesul

Fiul omului de afaceri Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac, care cere daune de la statul roman in valoare de 1.300.000 de euro, pentru ca, dupa cum sustine, a fost hartuit de procurori, in 2004, in urma scandalului "Cocaina pentru VIP-uri", a anuntat ca va folosi banii in scopuri caritabile, in cazul in care castiga procesul.

Astfel, scopul pentru care Tiriac Jr a actionat statul in instanta este sa-si spele imaginea murdarita de procurori in timpul anchetei.

"Cererea de chemare in judecata a Statului Roman pe care am depus-o recent la Tribunalul Bucuresti este reactia fireasca si pe deplin justificata a oricarui cetatean roman caruia i s-au incalcat flagrant drepturile fundamentale, prevazute de Constitutie si de conventiile internationale la care Romania este parte.

Ion Ion Tiriac cere statului roman daune de 1.300.000 de euro

Retinerea fara nicio explicatie timp de peste 9 ore si, respectiv, ingradirea ulterioara a dreptului la libera circulatie timp de aproape 5 luni, in cursul anului 2004, sunt tratamente nejustificate ce mi-au fost aplicate pentru fapte care nu au existat - lucru certificat de altfel prin solutiile definitive dispuse de instantele de fond, apel si recurs din Romania, in toate ciclurile procesuale parcurse.

Rezolutiile procurorului privind inceperea urmaririi penale nu au continut nicio referire la vreo proba pertinenta si nicio motivare asupra tratamentului ce mi-a fost aplicat. In speta, gravitatea situatiei deriva din masurile preventive luate de procuror si instante pe parcursul urmaririi penale, in anul 2004, prin restrangerea dreptului meu la libertate si la libera circulatie, incalcandu-se Constitutia si Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Prejudiciile de imagine, in plan profesional si personal, ce mi-au fost aduse printr-un astfel de tratament inadecvat, gratuit si mai ales nelegal, sunt inestimabile. Prin cererea adresata recent justitiei, solicit reparatii de ordin material si moral cu stricta aplicare a legii din Romania", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, Tiriac anunta ca va infiinta o fundatie care sa sustina cazurile cetatenilor abuzati de justitie.

"In linia celor de mai sus, in cazul in care instanta se va pronunta in favoarea actiunii mele, banii obtinuti vor fi folositi in scop umanitar. Astfel, intentionez sa infiintez o fundatie care sa analizeze si sa sustina cazurile acelor cetateni abuzati din punct de vedere procedural si juridic si ale caror drepturi constitutionale au fost incalcate.

Am incredere in justitia romana si in capacitatea sa de a restabili adevarul si a reabilita o situatie care a daunat imaginii mele atat ca simplu cetatean al acestei tari, cat si ca om de afaceri corect si respectat, implicat in mediul de business romanesc si international", se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
Viceprimarul Băcăului se plânge că nu este lăsat de primar să ajute la deszăpezirea orașului: „Mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul»”
Viceprimarul Băcăului se plânge că nu este lăsat de primar să ajute la deszăpezirea orașului: „Mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul»”
Viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș (PLUS) se plânge, într-o postare pe Facebook, că după o noapte de ninsoare în Bacău străzile sunt pline de zăpadă, dar nu este lăsat de primarul...
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
Încă din primele zile în care se năștea noua coaliție formată din PSD, PSD și UDMR, social-democrații au lansat în spațiul public ideea unei reforme constituționale, precum și o...