Reacția lui Ion Țiriac despre Viktor Orban și investițiile maghiare în România. "Pe asta n-o înghit"

Joi, 11 August 2022, ora 13:18
13198 citiri
Reacția lui Ion Țiriac despre Viktor Orban și investițiile maghiare în România. "Pe asta n-o înghit"
Ion Țiriac

Ion Țiriac a comentat despre vizita lui Viktor Orban, premierul Ungariei, în România și despre investițiile maghiare în țara noastră.

Omul de afaceri nu are nimic împotriva banilor de la Budapesta care vin în România, însă un singur lucru l-a deranjat.

În acest an, naționala de hochei formată în majoritate din jucători de etnie maghiară a participat la Campionat Mondial, însă aproape toți componenții lotului au întors spatele atunci când s-a cântat "Desteaptă-te, române".

"Eu, pe domnul Viktor Orban nu-l cunosc personal, înțeleg că este un prim-ministru foarte, foarte activ și cu niște păreri foarte directe. Că dumnealui dorește ca în Ungaria să fie cât mai mulți maghiari între ei, ăsta e prerogativul, dumnealui să fie sănătos. Nu am problema asta.

Că investește într-o zonă unde sunt mai mulți români de origine maghiară, eu zic că-i bine-venit, ba chiar l-aș felicita, să fie sănătos! Investește în România în minoritatea care există acolo. Dar pentru câțiva indivizi, și de-o parte, și de-alta, să existe o fricțiune în care două națiuni încep să se comporte rău, asta nu îmi convine! Așa că spun să lăsăm deoparte aceste mici fricțiuni, dar să se respecte legea. Pe mine nu mă deranjează Viktor Orban cu ce-o fi spus acolo. Pe mine știi ce mă deranjează?

Că Federația Română de Hochei a ales o reprezentativă pentru Campionatul Mondial, iar acei jucători, când s-a cântat imnul României, s-au întors cu fundul! Această treabă se numea pe vremuri lezmaiestate (n.r. ofense aduse persoanei monarhului)!

Sau se numea crimă împotriva drapelului. Pe asta n-o înghit!

Nici Federația, nici ministerul, nici Comitetul Olimpic...nimeni n-a făcut nimic! Nu înțeleg treaba asta! Dacă accepți să reprezinți țara asta, accepți toate regulile", a spus Ion Țiriac pentru gsp.

Viktor Orban a fost în România luna trecută, declarațiile sale controversate de la Tușnad au oripilat opinia publică.

Eveniment Quarterly Report

Anunț mare făcut de Ion Țiriac. Ce lovitură dă magnatul de 84 de ani
Anunț mare făcut de Ion Țiriac. Ce lovitură dă magnatul de 84 de ani
Ion Țiriac a făcut un anunț important la finalul turneului WTA organizat la București și intitulat Foundation Țiriac Trophy. El a precizat că de la anul România va avea din nou și un...
Ion Țiriac, dezvăluiri despre Sorana Cîrstea, iubita fiului său: „Indiferent cine e pe persoană fizică, pot spune asta!”
Ion Țiriac, dezvăluiri despre Sorana Cîrstea, iubita fiului său: „Indiferent cine e pe persoană fizică, pot spune asta!”
Sorana Cîrstea este iubita lui Ion Alexandru Țiriac, fiul cel mare al omului de afaceri Ion Țiriac. În absența Simonei Halep, Sorana a ajuns prima rachetă a României, iar jocul ei a fost...
#Ion Tiriac, #Viktor Orban, #Viktor Orban vizita Romania, #maghiari Romania autonomie , #stiri Ion Tiriac