Cum vrea Ion Tiriac sa ajute tenisul din Romania

Marti, 14 Februarie 2012, ora 08:40
2906 citiri
Cum vrea Ion Tiriac sa ajute tenisul din Romania

Ion Tiriac, fostul mare jucator de tenis si, in prezent, potent om de afaceri, intentioneaza sa dea o mana de ajutor "sportului alb" din Romania.

Tiriac a condamnat desfiintarea a mai mult de jumatate din turneele challenger feminine organizate in timpul presedintiei lui Ilie Nastase la FRT, insa a promis ca va readuce in calendar alte 4 asemenea intreceri, pentru ca sportivii romani sa poate concura cu costuri reduse, la ei in tara.

"Ceea ce au facut fetele... au facut singure, dar sa nu uitam acele 34 de turnee din Romania, de 10.000 de dolari premii, pe urma 10.000 euro. Din pacate, la baieti n-am facut bingo, cum am facut la fete, pentru ca avem cinci-sase fete bune de tot. Cand vor ajunge in primele 10... nu stiu, dar e bine ca avem o baza acolo si se pare ca vin si din spate trei junioare valoroase. Reducerea acestor turnee la mai putin de jumatate cred ca a fost o crima. Ce inseamna perceptia conform careia ar fi prea multe?

In fiecare saptamana poti lua un punct ATP sau WTA, care e vital pentru copii, nu mai stau la coada sa vada daca intra sau nu pe tablou. Fetele au profitat de treaba asta, nu-mi arog vreun merit, singurul al meu este ca aproape l-am violat pe Ricci Bitti (n.r. - presedintele forului international de tenis) ca sa-mi dea aceste turnee mici. Am incercat si acum si probabil ca vom reusi sa faceam alte trei-patru challengeruri la Arad, Timisoara, Sibiu si Brasov. La challengeruri ai mult mai multe puncte si romanii vor avea prioritate. Mai mult, ai patru wild-carduri pe care le poti da juniorilor", a explicat Tiriac in Prosport.

Atunci cand Ilie Nastase a ocupat functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis in tara noastra erau organizate 34 de turnee challenger, intreceri infiintate pentru ca sportivii romani sa poata concura la un nivel destul de ridicat fara sa fie nevoie sa plece in strainatate.

Dupa ce Ruxandra Dragomir a preluat postul de presedinte al FRT, mai bine de jumatate din aceste intreceri au fost desfiintate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#tiriac ajuta tenisul romanesc, #Ion Tiriac tenis, #turnee challenger romania , #stiri Ion Tiriac