Expertul New York Times da verdictul: ce spune despre Tiriac si Halep - Interviu

Luni, 05 Mai 2014, ora 07:13
10497 citiri
Expertul New York Times da verdictul: ce spune despre Tiriac si Halep - Interviu
Foto: ProTV

Ben Rothenberg, expertul publicatiei americane New York Times in materie de tenis, vorbeste despre turneul de la Madrid, patronat de Ion Tiriac, despre inovatiile aduse de omul de afaceri si despre sansele pe care Simona Halep le are in capitala Spaniei.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ben Rothenberg a facut o prefata a turneului de la Madrid, la care Tiriac ofera premii de aproximativ 8 milioane de euro.

Jurnalistul care a scris peste 3.000 de articole in New York Times este de parere ca Simona Halep poate ajunge in semifinalele turneului Masters 1000. "Nu sunt sigur ca o poate invinge si pe Serena Williams", apreciaza Rothenberg.

In ceea ce-l priveste pe Tiriac, Rothenberg spune ca romanul este un model de urmat pentru toti oamenii de afaceri care doresc sa investeasca in sport.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ben Rothenberg:

Care sunt previziunile tale pentru Mutua Masters Madrid?

La feminin sunt de parere ca Serena Williams va fi campioana fara mari probleme. Daca nu, Sarapova a aratat foarte bine la Stuttgart, asa ca o aleg pe ea usor in fata lui Na Li.

Djokovici a trecut prin multe in ultima perioada si s-a retras. Ce se va intampla la masculin?

Este o perioada delicata atat pentru Djokovici, care are probleme medicale, dar si pentru Nadal, care mi s-a parut lipsit de incredere incepand cu finala de la Australian Open. Daca trebuia sa pariez, spuneam ca Nadal si Djokovici nu s-ar fi intalnit la Madrid. Intotdeauna il aleg pe Nadal favorit pe zgura, dar nu as fi socat daca altcineva ar castiga trofeul. Poate Wawrinka din nou, precum la Monte Carlo, sau chiar Federer, care a jucat bine in ultima vreme impotriva tuturor, mai putin a lui Nadal.

Surpriza pentru Ion Tiriac la Madrid

Cat de departe poate ajunge Simona Halep la Madrid?

Halep are un tablou foarte bun pentru inceput, insa apoi in sferturile de finala ii va fi greu, impotriva lui Jankovici sau Ivanovici. Cred ca Simona are sansa de a ajunge in semifinale, dar nu sunt sigur ca o poate invinge pe Serena Williams, daca se vor intalni.

Ce parere ai despre Ion Tiriac, patronul turneului de la Madrid?

Cred ca investeste o multime de bani si energie in tenis, iar sportul are nevoie de mai multi oameni de afaceri precum Ion Tiriac. De asemenea, mustata lui este spectaculoasa!

Ai comentat in mod ironic faptul ca meciul Niculescu - Dulgheru, din calificari, s-a jucat pe terenul principal. Crezi ca sportivii din Romania sunt favorizati?

In general, nu, dar la Madrid este destul de clar ca sportivii din Romania au un prieten in Ion Tiriac. Nu e nimic gresit in asta. Preferintele directorilor turneului sunt la fel peste tot in lume.

Zgura albastra implementata de Tiriac a fost criticata de jucatori, dar presa din SUA sustinea ca a fost o optiune buna, in special pentru telespectatori. Ar trebui reincercata aceasta varianta?

Sunt in minoritate, dar iubeam zgura albastra! Cred ca a fost o inovatie grozava si arata superb la TV si in fotografii. Mi-as fi dorit ca executia suprafetei de joc sa fie mai buna pentru ca jucatorii sa nu se planga. Trebuia testata pentru inceput la un turneu mai mic, precum un challenger. Sper ca Tiriac va face inca o incercare in curand, cu mai multe teste. Este o idee care merita refolosita.

Romania a promovat recent in Grupa Mondiala II din Fed Cup. Vom intalni Slovacia, Argentina, Spania sau Elvetia. Ce sanse crezi ca avem pentru a promova?

Romania are cu siguranta sanse! Singura tara impotriva careia Romania n-ar avea sanse este Slovacia. Argentina si Elvetia sunt de batut, iar cu Spania ar fi un duel echilibrat.

Referitor la echipa SUA de Fed Cup, Serena si Venus William vor reveni?

O vor face din ratiuni olimpice. Dar echipa SUA trebuie sa inceapa sa castige si fara ele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#Ion Tiriac turneu Madrid, #Ion Tiriac Mutua Masters Madrid, #NY Times despre Tiriac, #Simona Halep Masters Madrid , #stiri Ion Tiriac