Gest de senzatie facut de Ion Tiriac - anuntul celui mai bogat roman

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 07:11
29614 citiri
Gest de senzatie facut de Ion Tiriac - anuntul celui mai bogat roman
Foto: Hepta.ro

Dupa ce in ultima perioada a promis ca va face mai multe donatii in scopuri caritabile, Ion Tiriac a anuntat ca a intreprins primele actiuni concrete in acest sens.

Cel mai bogat roman a afirmat ca a obtinut toate avizele necesare pentru a incepe constructia unui patinoar de 2 milioane de euro la Otopeni. Acesta este doar primul pas dintr-un mega-proiect, sustine Tiriac.

"Am terminat toate discutiile. Nu mai astept fondurile europene. Incep constructiile!", a declarat Ion Tiriac la ProTV.

Omul de afaceri a mentionat ca nu se va opri aici. Dupa ce va termina patinoarul, Tiriac promite un complex sportiv de cinci stele, pe care il va construi tot la Otopeni.

Pentru acest complex, Tiriac spera insa sa obtina fonduri europene.

"Astept fonduri europene si voi face un bazin de inot acoperit olimpic, 25 de terenuri de tenis, cu 6 acoperite, o sala de gimnastica, un stadion cu pista de atletism si o sala de judo mica", a precizat acesta.

El a precizat ca terenul pe care vrea sa construiasca ii apartine, in vecinatatea complexului fiind si expozitia auto a omului de afaceri.

"Toate vor fi la Otopeni. Exact unde este colectia de masini. Am destul teren, imi apartine. Nu l-am furat, l-am cumparat!", a explicat Tiriac.

Ion Tiriac a promis ca va dona un patinoar statului roman in urma cu doi ani, dupa ce traditionala arena "Mihai Flamaropol" a fost inchisa din cauza situatiei dezastruoase in care a ajuns.

Initial, Tiriac a vrut sa construiasca patinoarul la Bucuresti, iar autoritatile au aratat in prima faza deschidere la aceasta propunere.

Tiriac a cerut ca municipalitatea sa-i puna la dispozitie terenul pe care urma sa construiasca patinoarul, insa din acel moment au inceput problemele.

La nivel oficial, s-a spus ca "nu s-a gasit cadru legal" pentru finalizarea proiectului, dar Tiriac nu a crezut in aceasta varianta, astfel ca a cautat o noua locatie, iar patinoarul se va construi la Otopeni.

Patinoarul va fi donat statului si va fi folosit in special de cluburile de juniori, care au ajuns sa se pregateasca in mall din cauza infrastructurii modeste din Bucuresti.

Termenul de executie este estimat la doar 60 de zile din momentul inceperii.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Tiriac donatii sport, #Ion Tiriac complex sport Otopeni , #stiri Ion Tiriac