Gest de senzatie facut de Ion Tiriac - anuntul celui mai bogat roman

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 07:11
29400 citiri
Gest de senzatie facut de Ion Tiriac - anuntul celui mai bogat roman

Dupa ce in ultima perioada a promis ca va face mai multe donatii in scopuri caritabile, Ion Tiriac a anuntat ca a intreprins primele actiuni concrete in acest sens.

Cel mai bogat roman a afirmat ca a obtinut toate avizele necesare pentru a incepe constructia unui patinoar de 2 milioane de euro la Otopeni. Acesta este doar primul pas dintr-un mega-proiect, sustine Tiriac.

"Am terminat toate discutiile. Nu mai astept fondurile europene. Incep constructiile!", a declarat Ion Tiriac la ProTV.

Omul de afaceri a mentionat ca nu se va opri aici. Dupa ce va termina patinoarul, Tiriac promite un complex sportiv de cinci stele, pe care il va construi tot la Otopeni.

Pentru acest complex, Tiriac spera insa sa obtina fonduri europene.

"Astept fonduri europene si voi face un bazin de inot acoperit olimpic, 25 de terenuri de tenis, cu 6 acoperite, o sala de gimnastica, un stadion cu pista de atletism si o sala de judo mica", a precizat acesta.

El a precizat ca terenul pe care vrea sa construiasca ii apartine, in vecinatatea complexului fiind si expozitia auto a omului de afaceri.

"Toate vor fi la Otopeni. Exact unde este colectia de masini. Am destul teren, imi apartine. Nu l-am furat, l-am cumparat!", a explicat Tiriac.

Ion Tiriac a promis ca va dona un patinoar statului roman in urma cu doi ani, dupa ce traditionala arena "Mihai Flamaropol" a fost inchisa din cauza situatiei dezastruoase in care a ajuns.

Initial, Tiriac a vrut sa construiasca patinoarul la Bucuresti, iar autoritatile au aratat in prima faza deschidere la aceasta propunere.

Tiriac a cerut ca municipalitatea sa-i puna la dispozitie terenul pe care urma sa construiasca patinoarul, insa din acel moment au inceput problemele.

La nivel oficial, s-a spus ca "nu s-a gasit cadru legal" pentru finalizarea proiectului, dar Tiriac nu a crezut in aceasta varianta, astfel ca a cautat o noua locatie, iar patinoarul se va construi la Otopeni.

Patinoarul va fi donat statului si va fi folosit in special de cluburile de juniori, care au ajuns sa se pregateasca in mall din cauza infrastructurii modeste din Bucuresti.

Termenul de executie este estimat la doar 60 de zile din momentul inceperii.

C.S.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...