Gunther Bosch face in premiera dezvaluiri despre relatia dintre Ion Tiriac si Boris Becker

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 16:00
9425 citiri
Gunther Bosch face in premiera dezvaluiri despre relatia dintre Ion Tiriac si Boris Becker
Foto: Hepta.ro

Ion Tiriac s-a laudat dintotdeauna cu faptul ca l-a remarcat inca din prima clipa pe Boris Becker, insa antrenorul roman Gunther Bosch prezinta o varianta noua.

Intr-un editorial publicat in Der Spiegel, Gunther Bosch, cel care l-a descoperit pe fostul mare tenismen neamt, a relatat modul in care Ion Tiriac a ajuns sa lucreze cu Boris Becker.

Bosch a dezvaluit asadar ca i l-a prezentat pe Becker lui Tiriac, dar actualul om de afaceri nu a ramas deloc impresionat cand l-a vazut.

"Boris avea nevoie de urgenta de oameni care sa-i fie aproape, asa ca m-am gandit ca Ion Tiriac ar fi omul potrivit pentru a-i fi manager. I l-am prezentat la un turneu la Monte Carlo. Dupa primele mingi, Ion a strigat 'Se arunca in noroi si arata ca un porc! Poate deveni primarul din Leimen, dar niciodata un jucator profesionist de tenis!'", a povestit Bosch.

Totusi, Becker a castigat turneul de la Monte Carlo, iar Bosch dezvaluie ca Tiriac a solicitat o intalnire cu parintii jucatorului.

"Dupa prima lor intalnire, parintii lui Becker erau ingroziti. Mi-au spus 'Ce vrei cu acest vanzator de covoare turcesti?'", si-a amintit Bosch.

In cele din urma, in 1984, Tiriac a devenit managerul lui Becker, iar jucatorul german a devenit unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie.

Trei ani mai tarziu, Bosch a fost insa exclus din staff-ul lui Becker, iar intr-un interviu acordat in primavara l-a acuzat pe Tiriac pentru acest lucru.

"Ion Tiriac a incercat sa-l intoarca pe Boris Becker impotriva mea. Ii tot spunea ca l-am tradat. Acesta este motivul principal pentru care ne-am despartit. Tiriac a vrut sa fie antrenor si manager in acelasi timp, la fel cum s-a intamplat si cu Guillermo Vilas.

Tiriac a incercat sa-l convinga pe Becker ca nu mai sunt antrenorul potrivit pentru el. Ion mi-a zis 'Nici macar n-ai castigat Wimbledonul!' Asta doar pentru ca el a castigat o data, la dublu. Mi-a zis ca nu mai sunt contemporan cu tenisul, ca ii trebuie cineva care a fost de clasa mondiala, adica el", spunea Bosch intr-un interviu acordat Bild in primavara acestui an.

Boris Becker este considerat unul dintre cei mai mari tenismeni din istoria tenisului.

Neamtul are in palmares sase turnee de Grand Slam si a castigat de trei ori Turneul Campionilor. A ramas in istorie dupa ce s-a impus la Wimbledon pe cand avea doar 17 ani.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Ion Tiriac Boris Becker, #Ion Tiriac manager Boris Becker , #stiri Ion Tiriac