Ion Tiriac, acuzat ca vrea sa puna mana pe sportul romanesc

Vineri, 17 August 2012, ora 12:00
3557 citiri
Ion Tiriac, acuzat ca vrea sa puna mana pe sportul romanesc
Foto: gsp.ro

Ion Tiriac, fostul mare jucator de tenis, este acuzat ca vrea sa puna mana pe sportul romanesc.

Cei care il acuza pe prosperul om de afaceri de acest lucru sunt, deocamdata, anonimi, insa acestia pretind ca Tiriac se va folosi de recent anuntata reforma in sport initiata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) pentru a realiza acest plan.

Potrivit jurnalistului Catalin Tolontan, un manifest dur a fost trimis celor 64 de federatii nationale, Asociatiei Nationale pentru Sport si Tineret, dar si directiilor judetene pentru sport. In acest manifest, sportivii si oficialii sunt indemnati sa blocheze planul COSR-ului si sa participe la un miting.

"Octavian Morariu si Ioan Dobrescu, cozile de topor ale lui Ion Tiriac, ar fi trebuit sa fie primii care-si dau demisia. De 8 ani de cind sint ei la COSR au avut esec dupa esec, iar acum vor sa-si traga toate bazele, toti banii de la buget, pe SRL-ul lor, pe firma lor privata numita COSR sub pretextul ca daca toti banii sint in buzunarul lor, sportul romanesc va inflori" suna inceputul manifestului.

Imaginea care insoteste textul este insa mult mai sugestiva.

Tiriac este infatisat in rol de papusar, el controlandu-i pe Octavian Morariu, presedintele COSR, si pe Ioan Dobrescu, secretarul general al forului. Acestia, la randul lor, ii controleaza pe Carmen Tocala si Alin Petrache, presedintele si vicepresedintele ANST, si incearca sa-l coopteze in "hora" si pe premierul Victor Ponta.

COSR, prin vocea presedintelui Morariu, a anuntat ca planuieste o reforma masiva in sportul romanesc, pentru a readuce zilele de glorie, in care reprezentantii nostri performau la cele mai importante competitii.

Acest plan prevede modificarea Legii Sportului pentru ca toate federatiile sa treaca in subordinea Comitetului, la fel ca si Institutul de Medicina Sportiva, Institutul de Cercetare pentru Problemele Sportului si trei baze sportive nationale, Piatra Arsa, Poiana Brasov, cu hotelul Olimpic, si Constanta, cu hotelul Sport.

Curios, sau poate nu, acelasi lucru l-a solicitat Ion Tiriac acum aproape un deceniu, in 2003.

Opozantii acestei idei vor pastrarea autonomiei federatiilor si infiintarea unui Minister al Sportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tiriac manifest COSR, #Ion Tiriac controleaza sport Romania, #reforma sport Romania, #COSR reforma sport , #stiri Ion Tiriac