Ion Tiriac, atac la Federer si Nadal

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 16:27
4583 citiri
Ion Tiriac, atac la Federer si Nadal

Ion Tiriac, unul din cei mai bogati romani si proprietar al turneului de tenis de la Madrid, i-a atacat pe Roger Federer si Rafael Nadal, probabil cei mai reprezentativi jucatori de tenis ai ultimilor ani.

Tiriac sustine ca mastersul de la Madrid se va juca pe noua zgura de culoare albastra indiferent de opinia sportivilor care au amenintat ca nu se vor prezenta la startul intrecerii iberice.

"Nu e un capriciu, nici o afacere publicitara. In tribune sunt cateva mii de privilegiati care vad meciul pe viu, dar la televizor sunt milioane de persoane si s-a demonstrat ca mingea galbena se vede mai bine pe un fond albastru decat pe unul rosu. Legal, nu e nicio regula care sa ne impiedice. Respect opinia jucatorilor, dar un trebuie sa o accept intotdeauna. Roger si Rafa sunt astazi, dar in cativa ani nu vor mai fi. Tenisul trebuie sa continue sa progreseze.

Eu am castigat turnee in anii '70 pentru care ma plateau cu 50 de dolari, bani cu care trebuia sa traiesc o saptamana. Ei, acum, traiesc in hoteluri de cinci stele, au 240 de soferi si 120 de masini la dispozitie. Li se ofera mult mai mult decat cer, numai pentru a se gandi doar la joc", a spus fostul tenismen roman pentru cotidianul spaniol 20 minutos.

Tiriac a continuat ridicandu-i o minge la fileu lui Rafa Nadal, despre care a spus ca il asteapta la Madrid, dar ca nu il va implora sa se prezinte la turneul de Masters Series.

"Daca Nadal nu vrea sau nu poate veni, ii respectam alegerea, dar turneul ramane. Pe Rafa il asteptam cu bratele deschise, dar nu il vom implora. In plus, Rafa e un baiat caruia succesul nu i s-a suit la cap. A ramas un copil normal", a mai spus Tiriac.

Miliardarul roman si-a reafirmat dorinta de a transforma turneul de la Madrid in cel mai important eveniment al tenisului mondial, unul care sa depaseasca ca valoare si atractivitate cele 4 intreceri de Mare Slem.

"Va rog, nu ma comparati cu turneele de Mare Slem. Anul acesta, turneul de la Madrid va fi mai bun ca cel de anul trecut Si cel de anul viitor va fi mai bun ca acesta. In cinci ani va convinge, iar in zece ani se va converti in "Evenimentul". E un eveniment unic, care a transcens Madridul si Spania, devenind de interes international. In ceea ce priveste calitatea, nu mai exista unul la fel, nici macar cele de Mare Slem", a incheiat Tiriac.

Turneul de tenis de la Madrid se va disputa in perioada 7-16 mai.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Tiriac atac Nadal Federer, #Ion Tiriac Masters Madrid, #Nadal Federer turneu Madrid, #Masters Madrid 2010 , #stiri Ion Tiriac