Ion Tiriac si Viorica Dancila, reclamati la DNA

Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 07:00
21078 citiri
Ion Tiriac si Viorica Dancila, reclamati la DNA
Foto: Hepta.ro

Ion Tiriac, Viorica Dancila, Orlanado Teodorovici si fostul ministru al sportului Bogdan Matei au fost reclamati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in cazul finantarii guvernamentale primite pentru turneul de tenis de la Bucuresti.

Reclamatia a fost formulata de Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociatiei de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, conform Libertatea.

Pe langa Tiriac, Dancila, Teodorovici si Matei au mai fost reclamati seful COSR, Mihai Covaliu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, si omul de afaceri maghiar Marky Jeno, care detine licenta turneului de la Bucuresti.

In plangerea formulata la DNA, Iacov acuza aceste persoane de inselaciune, abuz si neglijenta in serviciu, uzurparea functitei si a calitatii oficiale, obtinerea ilegala de fonduri si deturnarea lor, precum si constituirea unui grup infractional.

Concret, Iacov acuza faptul ca Guvernul condus de Viorica Dancila a alocat 340 de mii de euro din fondul de rezerva pentru platirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.

In plangerea formulata, Iacov sustine ca taxa anuala pentru un astfel de turneu se ridica la 23.250 de dolari.

S-a apelat la aceasta varianta de finantare deoarece Federatia Romana de Tenis are fondurile blocate din 2017, dupa ce instanta a aratat ca la alegeri au participat membri care nu aveau drept de vot.

Scopul organizarii turneului era pregatirea olimpica pentu Tokio 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu si Irina Bara.

Totusi, in plangerea formulata Iacov noteaza ca Simona Halep, Mihaela Buzarnescu si Monica Niculescu nici nu au luat parte la turneu.

Deocamdata oficialii FRT nu au oferit un punct de vedere dupa ce au fost reclamati la DNA.

Amintim ca anul trecut acelasi Tudor Iacov a reclamat la DNA si alegerile de la FRF, acuzand influentarea votului.

C.S.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
#Ion Tiriac reclamat DNA, #Viorica Dancila reclamata DNA, #dosar DNA finantare tenis , #stiri Ion Tiriac