Ironizat de Ion Tiriac, Gerard Pique nu cedeaza: Iata ce-a declarat fotbalistul

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 16:06
6740 citiri
Ironizat de Ion Tiriac, Gerard Pique nu cedeaza: Iata ce-a declarat fotbalistul
Foto: Instagram/Gerard Pique

Fotbalistul spaniol Gerard Pique, promotorul noii formule a competitiei masculine de tenis pe echipe Cupa Davis, si-a sustinut miercuri proiectul, declarandu-se increzator in prezenta starurilor acestui sport odata cu prima editie din 2019, al carei succes este ipotetic tinand cont de reticentele mai multor nume de rezonanta, informeaza AFP.

Ion Tiriac, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev, Juan Martin Del Potro sunt totusi sceptici in privinta noului format al competitiei, ce va fi condensat intr-o saptamana in noiembrie 2019 si cu un format mai redus de meciuri, in loc de partide repartizate pe mai multe weekend-uri si disputate dupa sistemul cel mai bun din cinci seturi, potrivit modelului istoric al acestei competitii vechi de 118 ani.

"Am vorbit cu toti acesti jucatori", a asigurat Pique, patronul fondului de investitii Kosmos aflat la originea reformei. Fundasul Barcelonei si-a aparat proiectul la Madrid, locul ales pentru gazduirea fazei finale a primei editii.

Vezi: Ion Tiriac il ironizeaza pe Pique

Aceasta va reuni 18 natiuni in perioada 18-24 noiembrie 2019. Cele patru semifinaliste ale anului 2018 (Franta, Croatia, SUA si Spania), precum si Marea Britanie si Argentina, invitate, in timp ce ultimele 12 bilete vor fi atribuite invingatoarelor din calificari, ce se vor disputa pe 1 si 2 februarie in fostul format, dar in doua zile si in doua seturi castigatoare.

Pique a trebuit sa raspunda criticilor, numeroase, intrucat organizarea acestui turneu la final de sezon a determinat anumiti jucatori sa reactioneze, confruntati deja cu un calendar infernal.

Criticile sunt cu atat mai mari cu cat ATP, organizatorul circuitului principal, prevede sa organizeze o noua competitie "World Team Cup", un turneu similar, la doar doua luni dupa Cupa Davis.

Federatia Internationala de Tenis (ITF), organizatoarea Cupei Davis, este "in continuare in negocieri cu ATP. Nimeni nu stie daca cele doua competitii pot coexista", a spus Pique.

"Competitia pe care ei intentioneaza sa o creeze este un nou proiect. Cupa Davis are insa o istorie mai lunga si mult mai multa credibilitate", a adaugat fundasul Barcelonei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gerard Pique Ion Tiriac, #Gerard Pique Cupa Davis , #stiri Ion Tiriac