Patinoarul promis de Ion Tiriac e aproape gata - ce donatii mai pregateste fostul tenismen

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 16:36
19200 citiri
Patinoarul promis de Ion Tiriac e aproape gata - ce donatii mai pregateste fostul tenismen

Patinoarul construit de omul de afaceri Ion Tiriac cu o suma cuprinsa intre 3,5 si 3,9 milioane de euro va fi inaugurat la 15 octombrie. Acesta este doar prima arena din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucator de tenis intentioneaza sa il ridice pe aproximativ 20 de hectare in orasul Otopeni.

Inaugurarea patinioarului era programata initial pentru aceasta vara, dar lucrarile au fost intarziate.

In cadrul unei conferinte de presa organizate pe santierul patinoarului, amplasat vizavi de Aeroportul Henri Coanda, Bogdan Enoiu, presedintele turneului de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy si un apropiat al lui Ion Tiriac, a declarat ca patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde in viitor la 1.000.

"Este o investitie mare, domnul Tiriac are cam 120 de hectare aici si complexul sportiv se va intinde pe 20 de hectare. S-a inceput cu patinoarul, iar lucrarile au demarat acum sase saptamani. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde in viitor si la 1.000. Va functiona 11 luni pe an si ii va deservi pe copii si pe toti cei care vor dori sa patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar si sportivii de la patinaj artistic, precum si cluburile profesioniste de hochei", a spus Enoiu.

"Undeva sus (deasupra vestiarelor) a iesit loc si de o sala de gimnastica. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfarsitul lui septembrie incep probele la gheata. La cateva saptamani de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arena sportiva, facuta de un investitor privat, nu de autoritati. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar in fiecare an se adauga costurile de intretinere", a mai spus Enoiu.

Tarifele pentru folosirea patinoarului vor fi mici deoarece acesta nu a fost facut pentru a obtine profit, a explicat Enoiu. "Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea sa plateasca cheltuielile de intretinere, dar patinoarul nu e facut pentru profit", a adaugat el.

Tiriac nu se opreste aici: Va construi 25 de terenuri de tenis si un stadion de atletism

Complexul sportiv de la Otopeni va mai cuprinde 25 de terenuri de tenis si posibil o arena pentru ca in viitor aici sa se poata organiza turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, mutat pentru doi ani la Budapesta din cauza inchiderii Arenelor BNR. Tot aici, Ion Tiriac va construi un stadion cu pista de atletism si o gradinita sportiva, un concept nou care va fi implementat de omul de afaceri.

"Complexul mai cuprinde o sala polivalenta de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Incercam sa facem si o arena centrala de tenis pentru BRD Nastase Tiriac Trophy, turneu care pentru doi ani s-a mutat la Budapesta. Apoi va mai fi si un stadion cu pista de atletism. Apoi si o gradinita sportiva pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima gradinita cu profil sportiv si va avea 50 de locuri. Totul va fi gata in doi-trei ani", a afirmat Enoiu.

Prezent la conferinta de presa, fostul tenisman Ilie Nastase a afirmat ca patinoarul va fi folosit de copiii de la patinaj artistic si hochei care pana acum se antrenau in mall-urile din Capitala.

"In urma cu doua luni era plantat grau aici, iar acum este prima constructie privata (n.r. - sportiva) sustinuta de domnul Tiriac. Acest patinoar este facut in primul rand pentru copii, iar acestia vor veni cu autocarul. Deocamdata este unul (autocar), dar vor mai fi patru-cinci. Este nevoie de astfel de lucruri pentru ca avem nevoie de sanatate si trebuie sa investim in sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii si sportivii care se duceau la mall sau cine stie pe unde pentru a se antrena", a mentionat Nastase.

De asemenea, fostul hocheist Eduard Pana spera ca patinoarul sa revitalizeze sporturile care se desfasoara pe gheata. "Am speranta ca acest patinoar va revitaliza hocheiul si patinajul artistic din Romania. Sunt convins ca talentul poporului roman la sport va renaste si cu ajutorul domnului Tiriac", a adaugat el.

Cornel Gheorghe, antrenor de patinaj artistic, a declarat marti ca de abia asteapta sa inceapa cursurile pe noul patinoar.

"Nu-mi vine sa cred ca sunt pe santierul unui patinoar care creste de la o zi la alta. De abia astept sa vin aici cu copiii, pentru ca ei in prezent se chinuie sa se antreneze pe patinoare mult mai mici decat cele de concurs. Zi de zi, ei fac sacrificii, iar eu sper ca acest patinoar sa ii ajute sa isi atinga obiectivele. Speram ca autoritatile si cei care vor administra acest patinoar sa ne faciliteze accesul pe gheata la preturi cat mai accesibile", a spus el.

Fosta campioana olimpica Andreea Raducan spera ca in sala de gimnastica din interiorul patinoarului sa se poata pregati viitorii campioni ai Romaniei.

"Ar fi frumos, ma gandesc ca ar fi loc macar pentru un baby-gym. Ar fi frumos sa reusim sa adunam copii si din Otopeni, sa le aratam ce inseamna gimnastica, iar in viitor sa ii directionam catre performanta", a precizat Raducan.

Parteneriat cu Primaria Otopeni

Primarul orasului Otopeni, Silviu Gheorghe, a declarat ca institutia pe care o conduce se va asigura de drumurile de acces la patinoar si de sistemul de apa si canalizare.

"Prin acest patinoar demonstram autoritatilor centrale ca se poate construi in Romania. Este un prim pas, o investitie buna nu doar pentru Otopeni, ci pentru sportul romanesc. Primaria se ocupa in cadrul acestui proiect de infrastructura, de sistemul de apa, de canalizare, de pompare, de epurare si, bineinteles, de drumuri modernizate care vor fi gata intr-o luna si jumatate. Sunt lucruri deosebite pe care le facem cu domnul Tiriac", a spus Silviu Gheorghe.

Acesta a explicat ca orasul Otopeni va avea la sfarsitul anului 2017 si un complex sportiv de natatie. "La Otopeni mai este in derulare un mare proiect, un complex olimpic de natatie care va fi unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est. Acum este la nivel de supra-structura si probabil ca la sfarsitul anului viitor va fi finalizat", a mai afirmat primarul.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: AGERPRES