Presa germana: Iata cine e cu adevarat Ion Tiriac

Vineri, 09 Mai 2014, ora 16:13
18521 citiri
Presa germana: Iata cine e cu adevarat Ion Tiriac

Fostul jucator de tenis Ion Tiriac implineste, vineri, 75 de ani, motiv pentru jurnalistii germani sa scoata la lumina mai multe epsioade din viata omului de afaceri.

Portalul Spox considera ca Ion Tiriac a dovedit ca poti avea o viata de succes, chiar daca incepi de jos, dintr-o tara in care regimul comunist isi punea amprenta asupra vitilor oamenilor. In plus, nemtii noteaza ca Tiriac si-a castigat respectul desi a starnit numeroase controverse.

"Cine e cu adevarat Ion Tiriac? Nu e iubit intotdeauna, dar tot timpul are parte de respect. Nu a fost un jucator grozav, dar a fost extrem de muncitor si a avut un nas incredibil pentru a face bani. In afaceri a reusit totul, chiar daca viata sa privata ramane chestionabila. Are doi copii, nicio sotie", scriu jurnalistii nemti.

"Prietenii mei sunt familia mea", vine imediat replica lui Tiriac, in momentul in care este intrebat despre viata privata.

Presa americana loveste in Tiriac - cele doua greseli comise de roman

"Are in garaj masini precum Ferrari, Mercedes, Bentley, chiar si masina fostului cancelar german Willi Brandt. Casa sa este pe tot in lume, dar spune ca acasa pentru el inseamna Romania", a mai scris sursa citata.

Nemtii mentioneaza ca Tiriac a fost atras catre tenis de Gunther Bosch, cel care avea ulterior sa devina si antrenorul lui Boris Becker. "Bosch l-a invatat tenis pe Tiriac. In trei ani, Tiriac era mai bun ca el", apreciaza nemtii.

Cei doi au facut primii pasi in tenis cutreierand Romania in lung si in lat cu o motocicleta. Timpul a trecut, Tiriac a evoluat, iar dupa ce s-a lasat de tenis l-a descoperit pe Boris Becker.

"Tiriac a vrut sa-i cunoasca parintii. S-au intalnit in 1983, la hotelul aeroportului din Frankfurt. Tiriac s-a deplasat cu un Rolls-Royce pentru a impresiona", amintesc jurnalistii germani.

Boris Becker s-a dovedit a fi insa lozul castigator pentru Tiriac. Din castigurile fostului sportiv german, Tiriac retinea 10 procente, in timp ce din publicitate lua alte 30 de procente.

In concluzie, nemtii apreciaza ca Tiriac este reteta succesului, in pofida faptului ca inca din copilarie s-a confruntat cu numeroase probleme.

"Si-a pierdut tatal la varsta de noua ani. A ramas singur si a ajuns in top, iar asta a fost cu siguranta un lucru dificil in blocul comunist din Estul Europei. Chiar si asa, el nu s-a plans nicidoata. Are apartamente in New York, Paris, Monte Carlo si Londra. Spune ca banii n-au avut niciodata o importanta mare pentru el", conchid nemtii.

Ion Tiriac isi sarbatoreste a 75-a aniversare din viata la Madrid, unde in aceste zile are loc turneul Masters 1000 pe care il patroneaza.

C.S.

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Vasile_Roaita
rank 5
Marin2134
rank 5
Un mare Român. Face mai mult decât toată politica pentru promovarea