Primele declaratii facute de Ion Tiriac dupa ce a castigat alegerile de la FRT: Cand isi va da demisia, prima masura luata si ce-i transmite Simonei Halep

Joi, 20 Iunie 2019, ora 07:00
11570 citiri
Primele declaratii facute de Ion Tiriac dupa ce a castigat alegerile de la FRT: Cand isi va da demisia, prima masura luata si ce-i transmite Simonei Halep

Noul presedinte al Federatiei Romane de Tenis, Ion Tiriac, a declarat la finalul Adunarii Generale in cadrul careia a fost ales, ca va sta in aceasta functie doar sase luni, perioada in care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT si clarificarea situatiei fondurilor financiare de la MTS.

"Cand am venit aici, am venit cu ideea, si am spus-o, va rog frumos nu ma alegeti daca nu credeti ca pot in sase luni de zile, pentru ca mai mult nu am, sa fac sa se miste acest angrenaj care este blocat de ani de zile. Este o rusine pentru acest sport care are in spate o mostenire pe care trebuie sa o respectam din toate punctele de vedere. Daca e sa ne vedem toti, hai sa ne gandim la dupa Halep, si nu numai la ea, sunt niste fete care sunt in primele 100. Ce ramane? Sunt mai multe directii, au fost alesi acesti patru vicepresedinti care trebuie pusi la munca pentru ca eu nu pot sa imi dedic 12 ore pe zi numai tenisului, dar trebuie sa imi dedic, pentru ca am promis. Voi face cat pot si cat pot de repede. In teritoriu mie imi trebuie copii pana la sase ani acum, la 10 ani copilul trebuie sa fie deja format, e tarziu sa incepi la 10 ani. Noi intotdeauna am avut juniori campioni la Wimbledon, la Roland Garros si foarte putini, in afara de Pavel, Tecau si Mergea, au ramas. Deci trebuie sa mergem inainte. Boala tenisului mondial este cum ajunge un tanar undeva sa joace la turneu minor chiar", a declarat Tiriac.

Intrebat de ce va sta doar sase luni la conducerea FRT, Tiriac a spus ca nu are mai mult timp: "Pentru ca nu am timp. Eu nu am timpul respectiv ca sa fac treaba asta, eu vreau doar sa dau directia, sa ii pun pe caii astia la lucru si apoi sa duca stindardul mai departe. Nu demisionez dupa, ii dau stindardul altuia sa il duca mai departe, unul din vicepresedinti sau ce or alege. Nu stiu daca voi veni mai multi bani odata cu alegerea mea. Unul dintre presedinti trebuie sa fie ala care merge cu caciula si cu sorcova, adica trebuie sa se gandeasca ca nu trebuie sa disparem cu totul. Pentru ca daca in cinci ani de zile fetele astea se opresc, eu nu vad cine vine in locul lor".

Noul presedinte al Federatiei Romane de Tenis spune ca primul obiectiv este sa deblocheze fondurile de la bugetul de stat acordate prin Ministerul Tineretului si Sportului tuturor federatiilor sportive.

"Am suferit pentru ca tara asta nu a avut bani sa trimita un junior la un Grand Slam, nu vorbim de alte turnee, este o rusine nu numai a sportului romanesc, a noastra a tuturor, inclusiv a ministerului. Pentru ca nu pot sa blamez o tara intreaga pentru o litera care a fost aprobata sau nu a fost aprobata. Noul statul trebuie facut repede, trebuie sa schimbam treburile. Din oamenii astia care au fost aici, care vor sa ne inhamam la caruta, sunt bineveniti, inclusiv cu niste nume ca Nastase, Begu, Copil, care au facut ceva in tenisul asta ca sa tragem caruta mai departe. Finantarea de la MTS este pentru maine dimineata, din mizeria aia pe care o au, 0,029, cu intarzierea care a fost, sa ne dea banii, pentru ca avem de facut aici centrul federatiei si alte zeci de cluburi care au fost lasate in paragina. Si apoi ne trebuie si niste legi", a mai spus Tiriac.

Referitor la Arenele BNR, Tiriac a afirmat ca in urmatoarea perioada situatia va fi clarificata de catre Camera Deputatilor: "Arenele BNR depind de Parlament acum, au trecut de Senat intr-o zi si nu stiu de ce se opresc la Camera Deputatilor de un an si ceva de zile. Informatia mea este ca le baga la vot, nu cred ca poate sa pice la vot pentru ca ambele parti, dreapta si stanga, nu sunt atat de ingrate sa nu dea sportului ceea ce ne convine noua. Dupa care mergem mai departe si Banca Nationala are destui bani sa plateasca chiria, baza a fost complet inchisa fara sa aiba dreptul sa o foloseasca".

Ion Tiriac a glumit pe seama mesajului prin care Simona Halep l-a felicitat pe o retea de socializare pentru castigarea alegerilor.

"Simona Halep nu m-a felicitat, mi-a trimis 'vesnica pomenire' pentru ca nu stie daca trebuie sa ma felicite sau sa imi taie gatul", a mai spus Ion Tiriac.

Ion Tiriac a fost ales, miercuri, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis, cu 32 de voturi obtinute la Adunarea Generala Extraordinara de Alegeri a forului national, desfasurata la Centrul National de Tenis.

La alegeri au fost cinci candidati, dar Marius Vecerdea a obtinut 11 sufragii, iar Ion Tupa doar 3, in timp ce Liviu Ursuleanu si Razvan Itu nu au obtinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate.

Citeste si:
Onestitatea: accelerație și frână la români
Onestitatea: accelerație și frână la români
O lege care să permită doar "Oameni noi în politică" este puternic motivantă pentru cei tineri sau cei care s-au ținut departe de politică, mai "revoluționari": dezastrul în care se zbat...
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Unul dintre cei aproape 5.000 de delegați la Congresul PNL de la Romexpo a fost surprins de ceilalți colegi că și-a fotografiat buletinul de vot cu telefonul mobil. Când a fost pus să...
Sursa: AGERPRES