Tiriac reactioneaza dupa ce a fost criticat dur de seful WTA

Marti, 16 Mai 2017, ora 17:33
12630 citiri
Tiriac reactioneaza dupa ce a fost criticat dur de seful WTA
Foto: Hepta.ro

Ion Tiriac a vorbit despre criticile pe care presedintele WTA i le-a adus pentru ca l-a desemnat pe Ilie Nastase sa ia parte in ceremonia de premiere a turneului feminin de la Madrid.

Tiriac a sustinut ca nu i se pare nimic nefiresc in decizia sa de a-l invita pe Nastase pe teren. In plus, Tiriac i-a trimis si o scrisoare presedintelui Steve Simon, prin care ii solicita sa-si ceara scuze.

"Eu mi-am facut declaratia mea pe care am dat-o presei si cu domnul Nastase fiind pe podium, la Madrid. Adica trofeul meu sa-l dea Babalugu? Sau cine sa-l dea? Domnul Nastase a fost si este omul cu care eu mi-am impartasit 50 de ani din viata. Si asa ramane", a spus Tiriac, citat de News.ro.

Apoi, Tiriac a sarit in apararea lui Ilie Nastase in cazul presupusei declaratii cu conotatie rasista facuta despre Serena Williams.

"Ilie Nastase e Ilie Nastase, e o personalitate enorma. De ce se vorbeste astazi despre Ilie Nastase? Nu ca a scos doua fraze ci pentru ca e Ilie Nastase. Il stim toti, de bine, dar si de rau. Din cand in cand o ia pe aratura.

Venind la surorile Williams, am spus-o intotdeauna, au fost cele mai cuminti, cele mai sensibile jucatoare din perioada vietii mele. Venus a fost singura jucatoare care mi-a scris o scrisoare de multumire pe vremea aia. Cine a incitat-o pe Serena la treaba asta, nu stiu si nu ma intereseaza, dar in orice caz nu a fost nicio fraza cu tenta rasista. Si cu asta am terminat cu domnul Nastase si cu Serena", a afirmat Tiriac.

In incheiere, Tiriac a afirmat ca incidentele de la meciul de Fed Cup cu Marea Britanie au fost cauzate si de decizia ITF de a trimite un supervizor britanic.

"Pe cealalta parte si-a aparat echipa. Puteti sa credeti ca a delegat un sepervizor englez la un meci Romania - Anglia. Unde suntem, in Congo?

Cine suntem? Cine sunt acesti domni care au puterea de decizie care in a doua secunda il suspenda? Cum sa il suspenzi fara sa il asculti? Adica nu are si el dreptul la aparare daca il acuza cineva? L-a acuzat doar a doua zi doamna capitan de echipa pentru ca in prima zi au ras acolo impreuna. Ma mir ca nu s-au pupat si s-au luat la alte treburi. Si a doua zi, vai ce insultate suntem. Chiar suntem tampitii satului?", a completat Tiriac.

Ion Tiriac a fost criticat de presedintele WTA pentru ca l-a chemat pe Ilie Nastase la ceremonia de premiere de dupa finala feminina de la Madrid.

Nastase este suspendat provizoriu de ITF ca urmare a incidentelor de la meciul cu Marea Britanie.

C.S.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0