Tiriac s-a razgandit: Maine dimineata vin si pun 100 de milioane de euro!

Luni, 15 Februarie 2016, ora 07:03
14957 citiri
Tiriac s-a razgandit: Maine dimineata vin si pun 100 de milioane de euro!

Omul de afaceri Ion Tiriac a anuntat ca s-a razgandit si si-a manifestat din nou intentia de a dona 100 de milioane de euro, cu o singura conditie.

Fostul mare jucator de tenis vrea sa investeasca acesti bani in dezvoltarea sportului romanesc si intentioneaza sa faca donatia prin intermediul Fundatiei Olimpice pe care o detine.

"Eu inca mai sper si cred ca se pot face multe, mai ales ca Bruxelles-ul nu sta degeaba. Eu vin maine dimineata si pun 100 de milioane de euro. Imediat, ei imi dau de la Bruxelles 850 de milioane pe care sa-i folosim", a declarat Tiriac pentru Digi Sport.

Tiriac si-a reiterat astfel un plan pe care l-a facut public in urma cu aproximativ doi ani. In octombrie 2015, Tiriac anuntase insa ca s-a razgandit si nu mai dorea sa faca aceasta donatie, dupa ce Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu a dorit sa modifice statutul fundatiei pe care o detine, dupa modelul Universitatii Harvard, aceasta fiind singura conditie pusa de omul de afaceri.

Fostul tenismen a precizat ca nici de aceasta data nu-si face mari sperante ca va putea duce la bun sfarsit donatia promisa in valoare de 100 de milioane de euro.

"Cred ca sunt 10 ani de cand umblu cu sorcova ca vreau sa fac o fundatie. Pun 100 de milioane de euro. Am venit si le-am spus ca pun si eu. Eu cred ca oamenii nu sunt interesati. Au alte prioritati, au altele in cap", a mai spus Tiriac.

In momentul in care si-a prezentat acest plan, Tiriac spunea ca banii vor fi folositi pentru dezvoltarea unor proiecte sportive - atat la nivel de infrastructura cat si pentru atragerea tinerilor catre sport.

Tiriac a infiintat Fundatia Olimpica Romana in urma cu mai bine de 15 ani si a construit mai multe centre sportive prin intermediul ei.

C.S.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com