New York Times, despre Ion Tiriac si zgura albastra

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 13:25
7652 citiri
New York Times, despre Ion Tiriac si zgura albastra
Ion Tiriac e patronul turneului de la Madrid

Zgura albastra a lui Ion Tiriac inca face valva in lumea tenisului, desi turneul de la Madrid s-a incheiat duminica.

Cunoscutul cotidian american New York Times vorbeste despre recent incheiatul turneu de la Madrid, patronat de Ion Tiriac si disputat in premiera pe zgura albastra.

"Daca scopul lui Ion Tiriac a fost de a atrage atentia, atunci zgura albastra si-a facut treaba. In schimb, daca zgura albastra a fost pusa pentru a atrage increderea starurilor tenisului, atunci nu", scrie ziaristul Christopher Clarey, de la New York Times.

"Zgura albastra ajuta mult ochiul spectactorului si deosebeste turneul de la Madrid fata de celelalte zeci de turnee desfasurate pe zgura rosie. Iar a-ti pune o eticheta pe turneu n-ar trebui sa fie o problema. De asemenea, valoarea isi spune cuvantul indiferent de suprafata, de aceea turneul a fost castigat de Roger Federer, la masculin, respectiv Serena Williams, la feminin", continua acesta.

Totusi, sursa citata mai sus a gasit o mare problema la surprafata lui Ion Tiriac.

"Suprafata a fost atat de alunecoasa inca a aparut si o gluma, cum ca Federer si Williams au devenit primii tenismeni din istorie care au cucerit trofee pe cinci suprafete diferite: iarba, zgura, dura (hardcore), interior si... gheata", noteaza cu umor cotidianul din SUA.

Suprafata a avut probleme, dar New York Times critica decizia lui Rafael Nadal de a nu mai participa la turneul de la Madrid: "Avand in vedere situatia economia a Spaniei, Nadal nu trebuia sa zica niciodata ca nu va mai participa la turneul din tara sa, doar pentru ca-l deranjeaza suprafata de joc. In plus, Spania e inca in cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 si acest anunt nu-i face deloc bine".

In final, publicatia americana se intreaba: "Oare merita sa ai suprafata albastra anul viitor si sa nu-i ai pe Nadal si Djokovici (cei doi sportivi au anuntat ca nu vor mai reveni la Madrid atat timp cat se va juca pe zgura albastra - n.red.)?".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#New York Times Tiriac, #Ion Tiriac zgura albastra , #Turneu Madrid