Presa din Spania, despre visul lui Tiriac si banii generati de turneul de la Madrid

Sambata, 06 Mai 2017, ora 12:00
10055 citiri
Presa din Spania, despre visul lui Tiriac si banii generati de turneul de la Madrid
Foto: Hepta

Ion Tiriac e in centrul atentie in presa din Spania odata cu startul turneului de la Madrid, pe care fostul mare tenismen roman il patroneaza.

Sub titlul "Ion Tiriac, regele Transilvaniei care controleaza turneul de la Madrid", jurnalistii spanioli i-au facut portretul omului de afaceri romani, au vorbit despre visul sau in ceea ce priveste competitia din capitala Spaniei, dar si despre banii adusi de turneul la care vor lua parte Simona Halep si compania in perioada 6-14 mai.

"Omul cu ochelari negri si mustata proeminenta s-a nascut la doar 40 de kilometri distanta de Castelul lui Dracula. A strans o avere dupa ce s-a retras, ocupand locul 1.694 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 1.7 miliarde de euro", noteaza publicatia BolsaMania

"Turneul de la Madrid a fost un capriciu, un vis... dar in prezent e o durere de cap, dupa ce autoritatile locale au denuntat la Garda Financiara acordul semnat cu primaria", continua sursa mentionata.

Marele vis

9.5 milioane de euro sunt premiile totale ale competitiei de la Madrid si toata crema tenisului mondial participa an de an, insa Tiriac mai are insa un vis.

"Ambitia magnatului roman e sa faca din turneul de la Madrid unul de Grand Slam" - BolsaMania

Doar patru turnee de Grand Slam exista in competitiile organizate de ATP si WTA: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open.

Aproape 100 milioane de euro pentru orasul Madrid

Turneul de la Madrid nu e numai unul dintre cele mai importante evenimente din lume, dar si unul dintre cele mai profitabile.

"In termini de bussines, firma detinuta de Tiriac, Madrid Trophy Promotion, castiga 20 de milioane de euro de la sponsori. 8 milioane numai din vanzarile de bilete VIP, cu un profit de peste trei milioane de euro", noteaza publicatia in cauza.

"Pentru capitala Spaniei, turneul e de asemenea o gura de aer proaspat. In urma unui studiu s-a stabilit ca turneul lasa un impact de peste 93 de milioane de euro", se mai arata in material.

Ion Tiriac da o lovitura financiara la Madrid

2002 e anul din care Tiriac a pus mana pe turneul de la Madrid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Tiriac bani turneu Madrid, #Tiriac vis turneu Madrid , #Turneu Madrid