Tiriac a ajuns la capatul rabdarii dupa turneul de la Madrid: Nu se mai poate asa, voi fi falit!

Marti, 10 Mai 2016, ora 08:00
26103 citiri
Tiriac a ajuns la capatul rabdarii dupa turneul de la Madrid: Nu se mai poate asa, voi fi falit!
Foto: Hepta.ro

Lucrurile nu au mers deloc asa cum Ion Tiriac isi dorea la turneul de la Madrid, pe care a anuntat saptamana trecuta ca ar putea sa-l vanda.

Dupa o saptamana nefasta din punct de vedere al incasarilor din vanzarea biletelor, Ion Tiriac pregateste o revolutie in lumea tenisului si a propus, marti, ca femeile sa nu mai incaseze aceleasi premii precum barbatii.

Tiriac spune ca tenisul feminin nu genereaza venituri la fel de ridicate, motiv pentru care premiile jucatoarelor ar trebui sa fie mai mici.

"Cred ca trebuie sa calculam si sa vedem cati bani aduc barbatii si cati aduc femeile din drepturile TV. Pentru ca altfel va trebui sa compensam, sa compensam, sa compensam... Si nu poti sa compensezi pentru totdeauna! Este un sport frumos, dar nu cred ca femeile se pot plange ca nu castiga suficient", a spus Tiriac pentru New York Times.

Tiriac face un anunt neasteptat, dupa o saptamana neprofitabila la Madrid

Omul de afaceri este fortat de ATP, forul baietilor, sa mareasca premiile, insa acest lucru ar insemna o crestere si in competitia feminina. El a luat deja legatura cu WTA pentru a gasi o solutie, dar acest lucru pare utopic in momentul de fata, astfel ca Tiriac se teme de faliment.

"Daca maresc si premiile femeilor, voi fi falit si nu mai stiu cum sa organizez un turneu de tenis. Iar eu am facut tenis inca din anii '60. Cum sa spui ca sunt egali? Nu sunt egali. Da, prefer o femeie pe teren, arata mai bine, e mai frumoasa. Chiar si in fata lui Federer prefer o femeie. Dar ele nu-mi pun pe masa aceeasi bani", s-a plans Tiriac.

"Daca un barbat imi aduce 40 de dolari din televizari, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfarsit! Poate ca le poti plati pe ultimele patru, pentru semifinale si finala, la fel ca barbatii. Dar poate ca restul nu sunt interesante ca sa le platesti la fel. Platesc premii de 11 milioane de dolari si asa nu se mai poate! Nu pot sa merg asa la nesfarsit! Toata lumea ar intelege asta, e foarte simplu", a completat Tiriac.

De asemenea, Tiriac a facut si o declaratie aparent sexista despre jucatoarele de tenis.

"Imi plac foarte mult femeile, mai mult decat barbatii. Toata viata mea a fost asa. Cu cat au picioarele mai lungi, cu atat cred ca sunt mai frumoase. Chiar si in tenis, sunt gratioase si asa mai departe", a afirmat Tiriac.

La finalul saptamanii trecute, Ion Tiriac a anuntat ca ia in calcul vanzarea turneului de la Madrid, nemultumit de faptul ca la unele meciuri nu au fost mai mult de 3.000 de spectatori.

Motivul principal ar fi lipsa de interes din circuitul feminin, in conditiile in care la Madrid s-au inregistrat foarte multe surprize.

1 milion de dolari a incasat Simona Halep din partea organizatorilor de la Madrid pentru succesul de sambata, la fel ca si Novak Djokovici, castigatorul competitiei masculine.

C.S.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ion Tiriac turneu Madrid, #Ion Tiriac premii jucatoare, #Ion Tiriac premii Madrid , #Turneu Madrid