Tiriac ia o decizie drastica in conflictul cu WTA: A suspendat acordarea trofeului Madrid Open

Marti, 20 Iunie 2017, ora 09:11
21721 citiri
Tiriac ia o decizie drastica in conflictul cu WTA: A suspendat acordarea trofeului Madrid Open
Foto: Hepta

Ion Tiriac a anuntat, marti, ca a suspendat acordarea trofeului Madrid Open, ca urmare a comentariilor presedintelui WTA, Steve Simion, dupa finala feminina din acest an.

Suparat ca Steve Simion a criticat prezenta lui Ilie Nastase la ceremonia de premiere, Tiriac nu le va mai acorda trofeul numit dupa el castigatoarelor din probele feminine de simplu si dublu.

In acest sens, Tiriac a trimis o scrisoare catre Simion, iar continutul ei e prezentat de cotidianul Libertatea:

Domnule presedinte,

Din cauza comentarilor publice agresive ale WTA in privinta acordarii trofeului de la Madrid in prezenta lui Ilie Nastase, va informez ca am decis sa suspend acordarea trofeului meu in evenimentele feminine.

Ma refer la trofeul de aur si diamant, precum si la replicile de argint - acestea nu vor mai fi acordate castigatoarelor de la Madrid.

Acest trofeu e o icoana oferita de mine personal castigatorului turneului si pot fi prezent eu sau unul dintre invitatii mei la acordarea lui.

WTA nu poate sa-mi cezureze libertatea de a face o invitatie speciala la acordarea trofeului.

De-a lungul anilor, am avut placerea de a invita la ceremonia de premiere pe Regina Spaniei, Printul Spaniei, primarul Madridului, iar in acest an invitatia mea a fost acceptata de Ilie Nastase.

Am fost informat ca WTA l-a amendat de asemenea pe proprietarul evenimentului dupa ceremonia de premiere. Din nou, gasesc acest comportament al WTA ca fiind agresiv si in neregula.

Ion Tiriac.

"Iresponsabil si inacceptabil"

La ceremonia de premiere a castigatoarei probei feminine de simplu de la Madrid Open, Ilie Nastase a fost cel care i-a inmanat trofeul Simonei Halep.

La scurt timp dupa terminarea ceremoniei, WTA, prin presedintele Steve Simion, a remis un comunicat dur la adresa organizatorilor turneului din capitala Spaniei, pe care i-a acuzat ca nu respecta decizia Federatiei Internationale de Tenis, aceea de a-l suspenda provizoriu pe Ilie Nastase, ca urmare a incidentelor de la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

"Ilie Nastase nu avea ce cauta pe teren la ceremonia de premiere. A fost singurul lucru care a umbrit finala frumoasa dintre Simona Halep si Kristina Mladenovic. A fost iresponsabil si inacceptabil din partea Madrid Open sa ii confere un rol oficial", a fost comunicatul remis de Steve Simion dupa finala de la Madrid.

Simona Halep a invins-o in trei seturi pe Kristina Mladenovic in finala editiei 2017 a Madrid Open.

#Tiriac suspendat acordare trofeu, #Tiriac conflict presedinte WTA , #Turneu Madrid