Doi deputati PNL, audiati in dosarul prostituatelor de lux

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 13:41
3157 citiri
Doi deputati PNL, audiati in dosarul prostituatelor de lux

Deputatii PNL Ionel Palar (foto) si Titi Holban au fost audiati de DIICOT in dosarul prostituatelor de lux deschis pe numele Andreei Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Cei doi deputati au fost audiati in calitate de martori, anunta Romania TV.

In 19 iulie, Andreea Elena Marta, sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu si Valentin Panait, taximetrist care ar fi facut anumite servicii grupului in schimbul unor sume, au fost arestati preventiv de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Instanta Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva, ca in 8 septembrie 2010, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia prostitutiei si a proxenetismului.

Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienti fiind si diferiti cetateni straini bogati sau persoane din lumea mondena.

Potrivit actelor depuse la dosar, anchetatorii au stabilit ca grupul infractional este compus din mai multe persoane de sex feminin, coordonate de Andreea Marta, si sora ei, Maria Magdalena Lungu, care se ocupau cu "racolarea clientilor ce dispun de o situatie materiala foarte buna, carora le-a facilitat intalniri cu tinerele care practica prostitutia".

Ce suma cerea Andreea Marta cand clientii solicitau o tanara "premianta"

Tariful minim perceput de coordonatorii retelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tanara solicitata in vederea prestarii serviciilor sexuale.

Existau insa si cazuri cand tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci cand era solicitata o tanara ce era considerata "premianta" sau de nota 10.

Activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern, la destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai, a precizat Politia Romana.

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...