Baronul PSD Ionel Arsene "a nașit" podul prăbușit în Neamț cu firma unui coleg de partid: "Vă garantez că zeci de ani nu va mai reprezenta vreo problemă"

Joi, 09 Iunie 2022, ora 16:27
12912 citiri
Baronul PSD Ionel Arsene "a nașit" podul prăbușit în Neamț cu firma unui coleg de partid: "Vă garantez că zeci de ani nu va mai reprezenta vreo problemă"
Președintele CJ Neamț Ionuț Arsene dădea asigurări că podul este rezistent FOTO Facebook / CJ Neamț

Un pod rutier hobanat din județul Neamț s-a prăbușit joi, 9 iunie, iar două autovehicule au fost prinse sub dărâmături. În urmă cu doar șase luni, același pod era inaugurat de baronul PSD de Neamț Ionuț Arsene, care afirma că „niciodată nu se va putea găsi pe el” o greutate îndeajuns de mare care să-l dărâme.

Pe 13 noiembrie 2021, la inaugurarea podului de la Luțca, intrat în lucrări în august 2021, președintele Consiliului Județean Neamț Ionuț Arsene scria pe Facebook „fapte nu vorbe”.

Baronul PSD s-a lăudat atunci că a urmărit îndeaproape proiectul de modernizare al podului și că „zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone, dispusă după o anumită schemă de încărcare, dar, analizând practic, niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încărcătură”.

Acesta a adăugat în mesajul său că podul reabilitat de către CJ Neamț „poate fi folosit în condiții de siguranță”.

„Primăvara trecută podul a intrat în reparații capitale, pentru că nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, adică de mai bine de 50 de ani, și nu mai prezenta siguranță în exploatare. Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, mai transmitea Ionuț Arsene.

Podul a fost reabilitat de firma unui fost consilier PSD

Potrivit presei locale, podul face parte dintr-un pachet mai mare de obiective din județ finanțate din PNDL, realizate de o asociere a opt firme de construcții nemțene: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

TVR arată că lucrările la podul prăbușit au fost executate de firma Darcons SRL. Conform portalului specializat Confidas, citat de G4Media, acționarul unic al firmei este Romică Rotaru, fost consilier județean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru.

Sub conducerea lui Arsene a avut loc tragedia de la spitalul Județean Neamț

De reamintit că în 2020 a avut loc tragedia de la Secția ATI din Spitalul Județean Neamț, aflat atunci de mai bine de patru ani în subordinea CJ Neamț condus de Ionuț Arsene. Atunci, în urma tragediei, 15 persoane și-au pierdut viața iar autoritățile nu au reușit nici până în prezent să finalizeze ancheta.

Aproape de o nouă tragedie

Un pod rutier modernizat în urmă cu doar un an s-a rupt joi, 9 iunie, în județul Neamț. Un autocamion și o autoutilitară au fost surprinse în accident.

Prefectul Adrian Niță a ajuns la fața locului și a declarat că șoferii prinși în accident au fost răniți. „Cei doi conducători auto care au suferit în urma tragediei – unul are doar escoriații, celălalt este evaluat de echipajul SAJ. Ambii par a fi în stare de conștiență. Verificăm dacă mai sunt și alte autovehicule implicate, dar nu pare să fie vreunul în apă”, a transmis prefectul.

Una dintre victime a fost prinsă în autocamion dar a fost salvată de ISU Neamț.

“Victima a fost scoasă din autocamion de către participanţii la trafic. Este vorba de un bărbat de aproximativ 50 de ani care primeşte îngrijiri medicale”, a transmis și ISU Neamţ.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....