Inspaimantatorul domn Burleanu si lasul Ionut Lupescu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 07:32
7792 citiri
Inspaimantatorul domn Burleanu si lasul Ionut Lupescu

Razvan Burleanu isi savureaza victoria din alegerile FRF cu siguranta omului care stie ca nu mai poate fi dat jos. Este arogant, obraznic si cauta sa-i provoace pe toti cei care nu se inclina in fata lui. Ionut Lupescu, de cealalta parte, a renuntat rapid la rolul de salvator si-a plecat in Elvetia comoda cu dorinta de nu mai vrea sa stie nimic de fotbalul pe care isi dorea sa-l conduca.

Fostul si actualul sef de la Casa Fotbalului ma inspaimanta. Ma inspaimanta modul lipsit de scrupule in care a preluat masinaria de vot al lui Mircea Sandu, ma inspaimanta modul josnic in care a ales sa isi organizeze campania electorala si ma inspaimanta faptul ca se comporta tot mai mult ca un om dispus sa faca orice pentru a se agata de acel post.

Burleanu n-a inteles in patru ani de zile ca pozitia sa in fruntea FRF nu este una care ii aduce doar beneficii, ci si responsabilitati, unele dintre ele fiind foarte mari, si se comporta in continuare ca un ins ce a castigat la loto o suma uriasa si da petreceri in fata casei ce sta sa cada pentru a arata cat de mult s-a ajuns. Iar asta rezulta din jumatatile de adevar si chiar minciunile pe care le-a spus fara sa clipeasca in campania electorala, una orientata complet spre denigrarea principalului sau contracandidat, dar si din actiunile oficiale pe care le-a intreprins ca presedinte de Federatie.

El alege sa ii jigneasca gratuit pe cei de la UEFA, sustinand ca ar fi mana in mana cu Lupescu si ca mint presa romana, gandindu-se, probabil, ca cei de la Nyon vor uita rapid acest lucru dupa ce se va prezenta lor ca presedinte ales pentru inca patru ani. Alege sa finalizeze o campanie pe care in continuare o consider murdara cu tactici ce aduc aminte de regimul comunist, plasand agitatori care sa distraga atentia de la discursul rivalului sau.

Dupa patru ani de mandat, Burleanu ramane omul care si-a dat prima de calificare la Euro, desi spunea ca nu va face asta, ramane omul care a facut ca sume importante de bani sa "dispara" in proiectul mort al centrelor de excelenta, ramane omul care n-a limitat numarul de mandate pe care o persoana le poate avea la sefia FRF si ramane omul cu o singura masura buna implementata in fotbal, regula U21.

Imi e teama sa ma gandesc la ce se va intampla in urmatorii patru ani, mai ales ca seful FRF a pus ochii pe banii din drepturile TV ale Ligii 1 si va face totul pentru a scoate Liga din circuitul distriburii si comisionarii lor.

De cealalta parte, Ionut Lupescu si-a pierdut complet, pentru mine cel putin, aura de salvator al fotbalului romanesc.

Daca imediat dupa anuntarea rezultatului alegerilor l-am apreciat pentru pozitia demna, pentru ca avut curajul sa vorbeasca deschis si, pana la un punct, fara patima, despre infrangere, ce s-a intamplat dupa ma tem ca ne arata adevarata sa fata.

Lupescu s-a retras la domiciliul sau din Elvetia, iar acest lucru nu ar fi deloc rau daca ar fi numai atat. Dar s-a retras acolo cu dorinta exprimata public de a nu mai sti nimic despre fotbalul pe care isi dorea atat de tare sa-l salveze. Pai, cum vine asta? Pana acum o saptamana erai interesat si de problemele juniorilor din Vascauti, iar acum nu vrei sa mai auzi de fotbalul romanesc?

Tare ma tem, si asta este numai o impresie personala, ca interesul lui Lupescu pentru fotbalul romanesc a fost provocat de usa pe care pozitia de presedinte al Federatiei i-o putea deschide la UEFA. Ca profesionist, a cam atins potentialul maxim. Ca sef de federatie insa avea, cu relatiile pe care si le-a cultivat in ani de zile, drum deschis spre Comitetul Executiv, poate spre un post de vicepresedinte si de acolo dine stie.

Actualul sef al UEFA, Aleksandr Ceferin, este exemplul perfect. Daca in 2005 era in conducerea unui club de fotbal in sala, 11 ani mai tarziu a devenit seful fotbalului european, insa numai dupa un mandat in fruntea Federatiei Slovene de Fotbal.

Ramane de vazut pe ce drum o va lua fotbalul romanesc in perioada urmatoare avand in vedere ca omul care il conduce nu pare deloc interesat de binele acestui sport, iar cel care isi propunea sa il salveze a plecat fara sa se mai uite inapoi.

Citește și:
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui s-a prezentat, luni, 6 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a fost convocat ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în...