Ionut Lupescu are o mare problema si trebuie sa raspunda

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Vineri, 09 Martie 2018, ora 12:38
10876 citiri
Ionut Lupescu are o mare problema si trebuie sa raspunda

Ionut Lupescu are o mare problema dupa dezvaluirile facute de Razvan Burleanu si trebuie sa dea explicatii cu privire la cele descoperite de actualul sef al FRF.

Despre insemnatatea penala a dezvaluirilor lui Burleanu am mai vorbit. Federatia, fiind o societate privata, poate incheia contracte cu cine doreste, fara ca aceste acte sa fie infractiuni. Probabil ca, de aceea, seful FRF a tinut aceste dosare "la sertar" timp de patru ani, pregatindu-se pentru a-si lovi contracandidatii.

Am discutat si despre moralitatea gestului lui Burleanu, cel care a ajuns la FRF promitand sa curete fotbalul, dar care ajunge sa ascunda informatii in cel mai pur stil mafiot, si nu cred ca folosesc cuvinte prea dure.

Cu toate acestea, dezvaluirile respective exista, sunt publice acum, iar Ionut Lupescu este dator sa le clarifice.

Nu conteaza modul in care informatiile au ajuns la noi, ci faptul ca au ajuns. Tactica lui Burleanu, discutabila, chiar dizgratioasa din punctul meu de vedere, nu afecteaza cu nimic valoarea informatiilor.

Si pana acum avem doua dezvaluiri care il vizeaza direct pe Lupescu. Prima, poate mai putin importanta, se refera la achizitionarea unor ceasuri de lux in numele FRF. Cum Federatia nu are voie sa ofere cadouri cu o valoare mai mare de 100 de euro, pentru a nu se considera mita, Ionut Lupescu trebuie sa spuna public de ce a cumparat acele ceasuri si, mai ales, ce s-a intamplat cu ele.

A doua este, in opinia mea, mult mai serioasa si vine mult mai aproape de informatiile referioare la firmele "de casa" ale lui Mircea Sandu.

Razvan Burleanu sustine ca, in anul 2009, Lupescu a semnat din partea FRF un contract cu o firma de pariuri care dorea sa sponsorizeze Liga 2. Absolut intamplator, sesizati ironia aici, era vorba despre aceeasi firma careia Lupescu ii facea reclama la televizor! Mai mult, reprezentantul firmei de pariuri era asociat cu sora lui Lupescu intr-o alta companie si a primit din partea Federatiei un comision de 15% pentru ca a intermediat afacerea.

Oricum privesti, daca informatiile acestea se verifica inclusiv cu acte, ce a facut Lupescu este profund gresit.

Ma indoiesc ca si ilegal, pentru ca Burleanu ar fi depus o plangere penala pana acum doar pentru a-l scoate din joc definitiv pe "Kaiser", dar profund gresit.

Iar tacerea lui Ionut Lupescu spune destul de multe acum. Dupa ce ne-a avertizat in urma cu mai bine de o saptamana ca Burleanu va porni o "campanie murdara", fostul mijlocas este mult mai preocupat sa ne arate ce face el in campania electorala si cum se intalneste cu oameni din teritoriu.

As accepta aceasta tacere, daca ne-ar spune ca se pregateste sa raspunda argumentat acuzatiilor aduse de Burleanu, cu acte si chiar asistat de avocati, insa Lupescu tace.

Ori, in lumina unor dezvaluiri atat de grave, tacerea aceasta pare una vinovata.

Citeste si:
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL s-a confruntat în ultimele săptămâni cu mai multe conflicte interne care au împărțit formațiunea în tabere, cu toate că, Congresul care a avut loc în urmă cu două luni ar fi...