Ionut Lupescu nu poate candida la alegerile pentru presedintia FRF? Anuntul facut vineri de forul condus de Burleanu

Vineri, 02 Martie 2018, ora 14:40
15410 citiri
Ionut Lupescu nu poate candida la alegerile pentru presedintia FRF? Anuntul facut vineri de forul condus de Burleanu
Foto: Twitter/Ionut Lupescu

Ionut Lupescu nu poate candida la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fobtal, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea Federatiei cu privire la obligarea Ministerului Tineretului si Sportului la emiterea avizului prevazut pe Legea Educatiei Fizice si Sportului pentru modificarile aduse Statutului FRF prin Adunarea Generala din 27.05.2017.

In articolul 50 din legea Educatiei Fizice si Sportului se specifica faptul ca un candidat poate participa la alegeri doar daca a indeplinit "un rol activ in cadrul fotbalului asociatie (ca jucator sau ca oficial in cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel putin 2 ani in ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca si candidat".

In aceste conditii, Ionut Lupescu nu poate candida pentru presedintia FRF, informatie confirmata si de actualul presedinte, Razvan Burleanu: "Nu stiu situatia lui Lupescu, dar UEFA nu intra in categoriile acoperite de acest articol", dezvaluie Gazeta Sporturilor.

"Decizia de azi a Curtii de Apel nu este definitiva. Daca MTS va face apel in termen de 15 zile, atunci cazul va continua sa se judece in justitie, iar Lupescu ar putea candida. Cea mai complicata ar fi varianta in care el ar castiga alegerile si ulterior modificarile facute de Burleanu vor fi validate definitiv si irevocabil in instanta, caz in care victoria lui Lupescu ar fi anulata", mai noteaza sursa citata.

Comunicatul remis vineri de site-ul oficial al FRF:

"Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat astazi asupra cererii Federatiei Romane de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului si Sportului la emiterea avizului prevazut pe Legea Educatiei Fizice si Sportului pentru modificarile aduse Statutului FRF prin Adunarea Generala din 27.05.2017.

Instanta a admis prin hotarare judecatoreasca solicitarea FRF, respingand ca neintemeiate toate obiectiile formulate de Ministerul Tineretului si Sportului. In cadrul actiunii sale, FRF a aratat ca MTS a actionat cu exces de putere atunci cand a refuzat sa emita avizul cu privire la modificarile aduse Statutului FRF, avand astfel o conduita contrara legii.

Pe aceasta cale, in acord cu hotararea judecatoreasca citata, Federatia Romana de Fotbal evidentiaza inca o data ca respecta in mod strict si complet legea prin modificarile statutare votate, dezavuand obiectiile nefondate ale MTS.

Federatia Romana de Fotbal a fost reprezentata de o echipa condusa de avocat Dan Cristea (societatea civila de avocatura 'Tuca Zbarcea & Asociatii') si Adrian Stangaciu, sef serviciu juridic FRF."

Daca aceasta regula ar fi fost adoptata inaintea alegerilor din 2014, Razvan Burleanu, care acum a insistat ca regula sa fie introdusa, n-ar fi putut candida!

"Da, daca Mircea Sandu ar fi adoptat aceasta regula, nu as fi putut candida si face aceste reforme", a confirmat Burleanu, acuzat ca joaca murdar si ca a insistat pentru introducerea acestei reguli special pentru a scapa de candidatura lui Ionut Lupescu.

In ultimii ani, Ionut Lupescu, care si-a anuntat la inceputul acestei saptamani candidatura la alegerile pentru presedintia FRF, a fost seful Comisiei Tehnice a UEFA, neavand legaturi cu fotbalul romanesc.

Razvan Burleanu, Victoras Iacob, Marcel Puscas si Sorin Raducanu sunt ceilalti candidati la alegerile FRF, programate pe 18 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ionut Lupescu alegeri FRF , #FRF