Ionut Lupescu, tras pe linie moarta la FRF

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 10 Mai 2011, ora 09:56
4532 citiri
Ionut Lupescu, tras pe linie moarta la FRF

Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a fost tras pe linie moarta in sedinta Adunarii Generale a forului condus de Mircea Sandu.

"Kaiserul", care pana acum era omul numarul 2 in fotbalul romanesc, dupa "Nasul" Sandu, a devenit, incepand de luni, cel putin la nivel scriptic, subalternul secretarului general al FRF, Adalbert Kassai.

"Artizanul" acestei mutari spectaculoase, care schimba ierarhiile si sferele de influenta din fotbalul autohton, este presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir. In calitatea sa de conducator al fotbalului prim-divizionar, "COrleone" a propus retrogradarea lui Lupescu folosindu-se de o recomandare a celor de la FIFA.

"Imi pare rau ca deschid eu discutia despre Lupescu, o sa se spuna ca suntem certati, dar nu e asa. Insa UEFA ne cere clar sa modificam si sa il trecem pe directorul general in subordinea secretarului general", a spus Dragomir in fata membrilor Adunarii Generale, aruncand imediat si bomba:"Daca nu ne aliniem, o sa ajungem ca Bosnia!"

Ionut Lupescu a incercat sa se apere, spunand ca munca lui este complet diferita de cea a lui Kassai.

"Avem atributii diferite Bela Kassai si cu mine: El are in subordine activitatea interna a federatiei, eu, pe cea internationala! Faptic, oricum nu ne intersectam."

Ultimul cuvant l-a avut insa Mircea Sandu, "Nasul" lasand impresia ca si-a "luat mana" de pe omul pe care chiar el l-a adus in federatie si l-a promovat intr-o functie atat de importanta.

"Parerea mea este ca trebuie sa respectam ce ne recomanda FIFA. Va solicit sa fim de acord cu recomandarea primita!"

Selectionerul, marul discordiei?

Surse federale vorbesc despre o racire evidenta a relatiilor dintre Mircea Sandu si Ionut Lupescu, motivul fiind functia de antrenor al echipei nationale. Totul a plecat de la Comitetul Executiv al FRF in care Razvan Lucescu a fost pastrat in functia de selectioner, desi "Nasul" anuntase inainte chiar de sedinta ca este pentru demiterea antrenorului.

S-a speculat atunci un lobby intens facut Lupescu in favoarea lui Lucescu cel mic, acesta din urma pastrandu-si postul cel putin pana la finalul meciului cu Bosnia, de la inceputul lunii iunie. Mircea Sandu a considerat ca a fost sfidat de omul sau de incredere, astfel ca acum i-a permis lui Mitica Dragomir sa ii dea o lectie.

De acum, directorul general al FRF va fi numit de presedinte si avizat de Comitetul Executiv, demiterea urmand aceiasi pasi simpli. Mai mult, in acte, el este subordonat secretarului general al federatiei care devine astfel omul numarul 2.

Citește și:
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode nu ţine ritmul,...
Ciolacu aruncă ideea guvernării PSD-PNL și după anul electoral 2024: ”Eu niciodată nu refuz o stabilitate pentru România”
Ciolacu aruncă ideea guvernării PSD-PNL și după anul electoral 2024: ”Eu niciodată nu refuz o stabilitate pentru România”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 1 februarie, că este convins că actuala coaliţie de guvernare îşi poate continua activitatea şi după alegerile din 2024. "Eu...