Politicianul Burleanu a aflat ca minciuna are picioare scurte

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 21:57
9694 citiri
Politicianul Burleanu a aflat ca minciuna are picioare scurte

Cu un discurs de politician dambovitean autentic, Razvan Burleanu a avut un singur obiectiv in campania electorala premergatoare alegerilor FRF, acela de a-si discredita cu toate armele, adevarate sau mincinoase, principalul contracandidat, pe Ionut Lupescu.

"Serialul" dezvaluirilor legate de activitatea lui Lupescu in calitate de director general al FRF a fost unul plin de informatii trunchiate si interpretate de seful Federatiei in avantajul sau, dar nu a avut impactul scontat, mai ales dupa ce in presa au aparut completari ale textelor lui Burleanu, care schimbau destul de mult imaginea de ansamblu.

Pe finalul campaniei electorale actualul sef de la Casa Fotbalului a incercat ceea ce credea ca va fi lovitura de gratie. A acceptat sa mearga intr-o emisiune la postul DigiSport si acolo si-a construit, repet, in cel mai pur stil de politician roman, un moment ce s-a dovedit a fi, pana la urma, penibil.

L-a intrebat pe moderatorul emisiunii daca el chiar crede ca Lupescu a demisionat de la UEFA, asa cum a anuntat, apoi a rostit un discurs care parea dinainte memorat pentru ca l-a reluat desi a fost intrerupt de doua ori, pentru ca in final sa puna pe masa "DOCUMENTUL", o comunicare intre secretarii generali ai UEFA si FRF in care primul spune ca Lupescu este in concediu fara plata.

Bum! A urmat o tirada a sefului FRF, care l-a facut pe Lupescu mincinos si in mult alte feluri la adapostul acestui document oficial al UEFA.

O zi mai tarziu, Ionut Lupescu anunta public ca a demisionat si ca masura concediului fara plata i-a fost recomandata de cei de la Resurse Umane pentru a-si putea incheia activitatea de la UEFA imediat, urmand ca incheierea contractului sa se produca dupa alegeri.

Cotidianul Gazeta Sporturilor a primit tot vineri un comunicat oficial din partea UEFA care confirma spusele lui Lupescu, acesta fiind in concediu fara plata pana in momentul in care i se va incheia contractul.

La o privire mai atenta, in "documentul" prezentat triumfator de Burleanu nu se vorbeste deloc de demisie, ci se spune care este stadiul actual al contractului lui Lupescu. Secretarul general al UEFA nu spune in niciun moment ca Lupescu nu a demisionat, ci doar ca, in momentul de fata, el este in concediu fara plata.

Ceea ce ma face sa cred ca Burleanu si oamenii lui stiau cum stau lucrurile si au venit cu aceasta jumatate de adevar pe care au interpretat-o asa cum au dorit intr-o incercare, spun eu, jalnica de a-l discredita pe Lupescu.

In continuare, vineri seara, la postul TelekomSport de aceasta data, acelasi Burleanu a mers pana la a spune mesajul celor de la UEFA de vineri, asumat si semnat, este "comandat", insinuand ca n-ar fi adevarat.

Dar poate mai important este faptul ca, atunci cand a fost intrebat de propriile realizari in fruntea FRF, Burleanu n-a mai avut grai. Pune lipsa rezultatelor echipei nationale pe seama infrangerilor si nu isi asuma in niciun moment nimic.

Si de aceea raman la parerea ca un om ca Razvan Burleanu, care dupa 4 ani de mandat se poate mandri doar cu impunerea regulei U21 in Liga 1, nu are ce cauta in fruntea fotbalului romanesc. Si asta nu are legatura cu Lupescu si cu lucrurile care il recomanda sau nu pe acesta pentru a fi presedinte al FRF.

Citește și:
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Eliminarea pensiilor speciale reprezintă un jalon de tip „red line” și ar putea duce la suspendarea fondurilor din PNRR. Cu toate astea, coaliția de guvernare a ratat deja un termen limită,...
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
Ministerul Transporturilor condus de social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că a încheiat rapoartele pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație a mai multor instituții,...