PSD da inapoi, dupa ce a bulversat romanii si mediul de afaceri. Nu se desfiinteaza Pilonul II de pensii. Ministrul de Finante: Imi cer scuze

Joi, 29 Iunie 2017, ora 18:06
14615 citiri
PSD da inapoi, dupa ce a bulversat romanii si mediul de afaceri. Nu se desfiinteaza Pilonul II de pensii. Ministrul de Finante: Imi cer scuze
Foto: Digi 24

Ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, care urmeaza sa depuna juramantul in functie, face un pas inapoi si sustine ca Pilonul II de pensii nu se desfiinteaza, la doar dupa cateva ore dupa ce anuntase acest lucru.

"Imi cer scuze pentru declaratia despre desfiintarea Pilonului II de pensii, a fost o eroare, nu se desfiinteaza", a declarat Misa, transmite Antena 3.

Dupa aceasta declaratie, ministrul a trimis si un comunicat de presa in care sustine ca nu are de gand sa desfiinteze Pilonul II de pensii, precizand ca el nu a sustinut desfiintarea acestui pilon.

"Nu am declarat ca voi sustine desfintarea Pilonului II de pensii. Nici nu am in intentie sa fac acest lucru. Nu exista in Programul de guvernare aceasta masura.

Am raspuns unei intrebari, care probabil a fost interpretata gresit, in legatura cu posibilitatea nationalizarii Pilonului II de pensii.

Precizez inca odata, nici nu desfiintam pilonul II de pensii, nici nu il nationalizam. Nici nu as fi putut sa fac o astfel de previziune, avand in vedere ca fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi nationalizate fondurile publice", se arata in documentul transmis de Ionut Misa.

Viitorul ministru a mentionat ca regreta confuzia creata.

"Regret confuzia creata si ii asigur pe toti romanii ca un subiect atat de complex si sensibil este tratat cu maxima seriozitate si profesionalism de echipa de la Ministerul de Finante", a incheiat acesta.

Comunicatul viitorului ministru vine la doar cateva ore dupa ce a anuntat in timpul audierilor din Parlament ca Pilonul II de pensii va fi desfiintat.

Declaratia facuta de ministrul propus al Finantelor nu lasa nicio urma de indoiala ca era vorba despre desfiintarea Pilonului II de pensii si ca aceasta intentie se afla in planurile noului guvern PSD.

Iata declaratia facuta de Misa:

"Pilonul II de pensii se va desfiinta. Banii se vor intoarce la toti cei care au cotizat, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege daca banii lor vor fi administrati de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intentionam spre sfarsitul anului".

Dupa ce declaratia a bulversat atat romanii, cat si mediul de afaceri si a afectat serios bursa si cursul, sefii pesedisti au dat inapoi. Dar le-a luat cateva ore pana sa faca asta.

Mihai Tudose si-a contrazis subalternul, la scurt timp dupa ce Guvernul sau a primit votul de incredere in Parlament.

"Nu se desfiinteaza. Dumnezeule, de unde scoateti?! Cum sa spuna asa ceva, o sa vorbesc cu el (Ionut Misa - n.red.). Nu se desfiinteaza. Punct", a spus premierul desemnat Mihai Tudose.

De asemenea, seful PSD, Liviu Dragnea, a dat vina pe jurnalisti pentru declaratiile lui Misa. El a sustinut ca ministrul desemnat al Finantelor a fost incurcat de intrebarile jurnalistilor. Mai mult, a ironizat efectele anuntului pe piata financiara.

Citeste declaratia presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

In urma declaratiei initiale a lui Misa, s-a anuntat un protest in Piata Victoriei incepand cu ora 19:00..

Amintim ca Guvernul Tudose a primit votul de incredere, joi, in Parlament, unde au fost prezenti 381 de parlamentari. Au fost 275 de voturi pentru, 102 impotriva si doua voturi anulate.

Eveniment Quarterly Report

Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Economia zonei euro se va contracta probabil în trimestrul trei și nu va reveni prea curând pe creștere, apreciază managerii de achiziții chestionați în indexul PMI calculat de S&P Global....
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Printre primele dispoziții ale proiectului de Lege privind măsurile fiscal-bugetare se numără un impozit minim de 1% din cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure...
#pilon II pensii, #pilon II pensii desfiintare, #pilon II pensii Misa , #ministrul Finantelor