USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să reacționeze în cazul acuzațiilor de plagiat față de Lucian Bode VIDEO

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 13:08
1913 citiri
USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să reacționeze în cazul acuzațiilor de plagiat față de Lucian Bode VIDEO
Purtătorului de cuvânt al USR Ionuţ Moşteanu FOTO USR

USR anunţă luni, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuţ Moşteanu, că îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îşi precizeze de urgenţă poziţia faţă de ”menţinerea într-o funcţie publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit”, cu referire la ministrul de Interne Lucian Bode.

Formaţiunea a lansat şi un site https://bodedemisia.ro unde românii care vor să-l vadă pe Bode plecat de la Minister pot, cu doar două click-uri, să îi trimită un mesaj şi să îi ceară demisia.

Ionuţ Moşteanu a declarat la Parlament că ”au trecut 5 zile de când Universitatea „Babeş-Bolyai” a spus că ministrul Lucian Bode a furat la doctorat, iar ministrul Bode este încă în funcţie”.

”Nici premierul Ciucă, nici preşedintele Iohannis nu au avut nicio reacţie pe subiect. Un plagiator, aranjor de joburi la stat şi licitaţii trucate, care nu a reformat deloc Poliţia Română, aşa cum promitea, şi şef de serviciu secret cu apucături de poliţie politică nu are voie să mai conducă un minister. Sau să reprezinte România pe plan extern la negocierile despre Schengen”, precizează Moşteanu.

Deputatul USR mai afirmă că ”USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îşi precizeze de urgenţă poziţia faţă de menţinerea într-o funcţie publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit dincolo de orice dubiu”.

”Atâta vreme cât tace, Klaus Iohannis este complice direct şi împarte responsabilitatea pentru ruşinea pe care Bode o cauzează aceste ţări”, a precizat Moşteanu într-o conferinţă de presă.

#Ionut Mosteanu, #USR, #Klaus Iohannis, #plagiat lucian bode , #stiri USR
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Zeita demascarilor de plagiat, sa ise retraga si ei doctoratul. Po
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Cum sa-i ceara o Romanie Educata?