Ministrul Sportului prezinta masurile de distantare ce vor fi valabile la redeschiderea salilor de fitness: Vor putea fi folosite vestiarele, nu dusurile

Miercuri, 10 Iunie 2020, ora 12:15
5239 citiri
Ministrul Sportului prezinta masurile de distantare ce vor fi valabile la redeschiderea salilor de fitness: Vor putea fi folosite vestiarele, nu dusurile
Foto: Facebook/ Ionut Stroe

Ministerul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a prezentat, miercuri, masurile sanitare si de distantare ce vor fi valabile la redeschiderea salilor de fitness, incepand de luni.

"Sunt foarte multe reguli cu care suntem familiarizati cei care mergem la sala. De data aceasta sunt mai riguroase. Prima dintre ele este accesul, care trebuie realizat numai in baza unor programari, trebuie sa-ti faci programarea telefonic sau online. Avem o suprafata a salii pe care o impartim la sapte metri patrati alocati fiecarei persoane, de unde ne rezulta numarul maxim de participanti in acelasi timp la sala.

Triajul epidemiologic este obligatoriu, trebuie realizat de cel care administreaza sala, termometrizarea persoanelor care vin la sala este, de asemenea, obligatorie, la fel repartizarea si alocarea fiecarui participant la activitatea de fitness. Se va lucra in regim individual pe o suprafata de sapte metri patrati.

Ieri, in sedinta pe care am avut-o cu INSP, am socotiti necesar a fi permisa si prezenta in spatiile de vestiare, mai putin la dusuri. Chiar daca suprafata este una mica, in raport cu suprafata de activitate sportiva, am socotit ca, in mod organizat, pe rand si controlat, cei care isi doresc acces la vestiare o pot face, urmand ca numarul celor care intra in acelasi timp in vestiar sa fie limitat de suprafata impartita la cei 4 metri patrati alocati fiecarei persoane.

De asemenea, spatiile destinate activitatii colective in grup, de antrenament, gen zumba, gen kangoo jump, aerobic, vor functiona dupa regula alocarii unei suprafete de zece metri patrati fiecarui participant, deoarece activitatea fizica in aceste sali de aerobic este mult mai intensa, respratia este altfel, miscarea fiecarui participant este mult mai ampla si riscul epidemiologic creste. Avem zece metri pentru aerobic, sapte metri pentru lucrul la aparate si patru metri in zona vestiarelor, unde ne schimbam.

Dusurile deocamdata am spus ca este bine sa nu le folosim, cel putin in primele doua, trei saptamani, pentru a evalua cat mai corect daca masurile de relaxare pe care le propunem acum functioneaza. Pentru cei care folosesc aparate de aer conditionat cu recirculare va fi necesara nebulizarea acestor sali. Cel sutin o zi pe saptamana ar trebui rezervata pentru acest procedeu de dezinfectare.

Obligatia fiecarui adminsitrator de sala va fi de a asigura materialele de protectie si de dezinfectare, acele dispensere cu solutii dezinfectante si acele servetele. De asemena, participantii la activitatea de fitness trebuie sa vina de acasa cu prosop, pentru a-l utliza si proteja si pentru a dezinfecta si ei, la randul lor, aparatele inainte si dupa utilizare. Nu este numai obligatia adminsitratorului, ci si obligatia participantilor de a dezinfecta aparatele, de a folosi solutii, de a folosi masca.

Masca, intr-adevar, nu e recomandat sa o folosim in timpul efortului fizic, daca sunt persoane care vor sa o foloseasca, nu e niciun fel de problema, dar este o obligatie sa o folosesti in zona spatiilor comune, in zona receptiei, pana la intrarea in sala este bine sa porti masca", a declarat Stroe, la Digi 24.

Presedintele Klus Iohannis a anuntat, marti, alte masuri de relaxare ce vor fi luate din 15 iunie, intre care se numara si redeschiderea salilor de fitness.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ionut Stroe sali fitness, #sali fitness dusuri, #ministrul sportului , #ministrul Tineretului si Sportului
Comentarii
Poza BC1944
BC1944
rank 4
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5