PNL, după acuzațiile la adresa șefului AEP: „Așteptăm o reacție de la PSD”. Subiectul va fi pus pe masa coaliției

Luni, 09 Ianuarie 2023, ora 16:23
2287 citiri
PNL, după acuzațiile la adresa șefului AEP: „Așteptăm o reacție de la PSD”. Subiectul va fi pus pe masa coaliției
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a afirmat că subiectul ar putea fi adus în discuție la următoarea ședință a coaliției FOTO Facebook / Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat luni, 9 ianuarie, vizavi de acuzaţiile aduse președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) Constantin Mitulețu-Buică că așteaptă o reacție de la PSD, în contextul în care Buică e fost membru PSD, fiind instalat la AEP de social-democrați.

Ionuț Stroe a mai precizat că acest subiect ar putea fi discutat într-o şedinţă a coaliţiei care va avea loc marţi.

„Noi, liberalii, am fost tot timpul consecvenţi în abordarea acestor cazuri, vom considera că oamenii care sunt acuzaţi pentru situaţii de genul celei de faţă trebuie să corecteze acest lucru părăsind funcţia. România are instituţii abilitate în zona Justiţiei să cerceteze aceste speţe”, a declarat Ionuţ Stroe, luni la Digi 24.

Întrebat dacă aşteaptă demisia şefului AEP, Ionuţ Stroe a răspuns: „Preşedintele AEP şi-a recunoscut public la un post de televiziune conflictul de interese în care s-a găsit.”.

„E absolut normal să existe o anchetă care să-şi urmeze calea legală, indiferent de susţinerea politică pe care o are în coaliţie sau din partea PSD sau cine l-a propus acolo. Justiţia va veni cu un verdict. (...) Lucrul acesta se rezolvă în zona partidului care l-a susţinut pentru această funcţie politică. Mai degrabă, aşteptările noastre sunt legate de o reacţie din partea PSD. Este absolut normal în condiţiile în care recunoşti public un conflict de interese în care te găseşti să laşi justiţia să îşi urmeze calea şi să lămurească acest caz. Poate cel care este acuzat să facă lucrul acesta mult înainte unei decizii în zona justiţiei”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

De asemenea, la şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare ar putea fi discutată şi situaţia şefului AEP.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

Constantin Mituleţu-Buică a declarat, luni pentru News.ro, că nu are motiv să demisioneze din funcţie sau să fie schimbat de la şefia AEP deoarece a respectat legea, atât pe cea civilă, cât şi pe cea penală. Referitor la acuzaţiile pe care i le aduce ANI, el a precizat că angajarea cumnatei sale a fost una „legală şi morală”.

#Ionut Stroe, #PNL, #PSD, #coalitie de guvernare, #presedinte AEP, #Constantin Mituletu Buica , #stiri PNL