Disputa pe muzeul comunismului dorit de Iohannis: Ministrul Culturii, criticat de la Cotroceni

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 18:15
3013 citiri
Disputa pe muzeul comunismului dorit de Iohannis: Ministrul Culturii, criticat de la Cotroceni
Foto: Facebook/Andrei Muraru

Consilierul prezidential Andrei Muraru l-a acuzat pe ministrul Culturii Ionut Vulpescu de faptul ca nu si-a citit propriul program de guvernare, dupa ce demnitarul a spus ca initiativa lui Klaus Iohannis de infiintare a muzeului comunismului este doar "o idee ca da bine pe Facebook".

"Rugat sa comenteze ideea presedintelui Klaus Iohannis privind infiintarea unui muzeu national al comunismului, ministrul Culturii, domnul Ionut Vulpescu, a ironizat initiativa declarand ca: 'De multe ori aruncam cate o idee ca da bine pe Facebook sau in lumea reala, dar cu lucrurile care se intampla le lasam in plan doi'.

Daca ar fi citit programul de guvernare al Cabinetului din care face parte, domnul ministru Vulpescu ar fi constatat ca infiintarea unui astfel de muzeu este una dintre prioritatile mandatului domniei sale la Ministerul Culturii (Program de guvernare 2013-2016, pagina 28) ", a scris pe Facebook Andrei Muraru.

Iohannis, la Timisoara: E mai mult decat o promisiune indeplinita, vreau un Muzeu al Comunismului

Consilierul lui Iohannis a subliniat ca, la Cotroceni, proiectul infiintarii muzeului respectiv prinde contur si ca presedintele va prezenta public in curand planul sau in acest sens.

"Din pacate, in absenta fie si a unei simple lecturi a propriului program de guvernare, misiunea domnului Vulpescu in fruntea Ministerului Culturii se dovedeste a fi si mai dificila. Cat despre proiectul infiintarii muzeului, il asigur pe domnul ministru Vulpescu de faptul ca la Cotroceni initiativa a prins contur si ca, in perioada urmatoare, presedintele va prezenta public planul sau in aceasta directie", a incheiat Muraru.

Presedintele Klaus Iohannis isi doreste un muzeu al comunismului in tara noastra, insa ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, crede ca este doar "o idee ca da bine pe Facebook".

Iohannis vrea un muzeu al comunismului. Reactia bizara a ministrului Culturii

Invitat duminica seara la Digi24, ministrul a fost intrebat daca vom avea un muzeu al comunismului, cum a spus seful statului ca isi doreste.

"Sunt mai multe idei in acest sens. Este Memorialul Sighet, care nu stiu cat de bine a fost pus in valoare. Noi vorbim despre un muzeu al Comunismului, cum se traia in comunism... Sigur ca e important sa cultivam memoria a ce s-a intamplat. Eu nu stiu cati romani au vizitat filiala de pe Jean Louis Calderon a Memorialului Sighet... De multe ori aruncam cate o idee ca da bine pe Facebook sau in lumea reala, dar cu lucrurile care se intampla le lasam in plan doi", a declarat ministrul Culturii.

D.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#muzeu comunism disputa, #muzeu comunism scandal, #muzeu comunism ministrul Culturii , #ministrul Culturii