Vicepresedinte PSD: Soarta guvernarii a fost decisa de cativa, netransparent. Evaluarea a fost un pretext

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 21:33
9149 citiri
Vicepresedinte PSD: Soarta guvernarii a fost decisa de cativa, netransparent. Evaluarea a fost un pretext
Foto: Facebook/Ionut Vulpescu

Vicepresedintele PSD Ionut Vulpescu, fost ministru al Culturii, a sustinut, miercuri, ca "evaluarea" care a dus la demiterea Guvernului Grindeanu a fost "arbitrara si ipocrita", reprezentand un "pretext", el acuzand faptul ca soarta guvernarii si a PSD a fost decisa total netransparent, de cativa oameni.

"Sa fim onesti cu noi: 'evaluarea' a fost un pretext. (...) In cazul in care se impuneau schimbari in echipa guvernamentala, ele se puteau face fara umilirea unor oameni, acuzati de lipsa de performanta dupa un simulacru de analiza, in care ei n-au fost ascultati. Acum ne pregatim intens pentru viitoarea 'evaluare', posibil la fel de arbitrara, la fel de ipocrita", a scris Vulpescu pe Facebook.

"Suntem capabili sa tragem vreo concluzie de pe urma acestei crize? Ce schimbam in programul de guvernare? Cine decide schimbarile? Cu cine le discuta? Sunt lucruri care nu trebuie sa fie doar apanajul catorva oameni, care decid, total netransparent, soarta partidului, ca si soarta guvernarii, dar mai ales soarta romanilor. Iar dupa asta ni se va cere iar sa fim solidari cu partidul, ca va fi bine. Va fi?", a adaugat Vulpescu.

El a mentionat ca in sedinta CExN de miercuri in care a fost validata lista ministrilor Guvernului Tudose s-a facut un apel repetat la solidaritate, dar a subliniat ca solidaritatea nu este suficienta pentru a pastra unitatea PSD.

"Motivul acestui reinnoit apel la solidaritate este unul care devenise evident de ceva vreme: am dezvoltat si noi in partid o periculoasa cultura a conflictului. (...) Cata vreme organisme importante de conducere colectiva a partidului, in primul rand Biroul Permanent National si Consiliul National, sunt ocolite, nu poate fi vorba de asa ceva. Doar 'solidaritatea' nu este suficienta pentru a pastra unitatea partidului. Este nevoie de dialog, de consultarea permanenta a bazei partidului, de luarea deciziilor impreuna cu ea", a aratat Vulpescu.

El a criticat politica actualei conduceri a PSD de a schimba ministrii din 3 in 3 luni, apreciind ca asteptarile create de PSD prin programul de guvernare au fost "irationale".

"Schimband din trei in trei luni ministrii, de ani buni, aparatul de lucru al ministerelor este scapat din mana. Nu poti construi nimic, esti singur! Nu poti avea autoritate atunci cand propriul tau partid te calca in picioare, te umileste, te face cu ou si otet, in loc sa te ajute! Te lupti si cu partidul, care genereaza asteptari irationale, te lupti si cu aparatul de lucru din minister, care nu mai recunoaste autoritatea ministrilor, fiindca stie ca peste trei luni, sau peste sase luni, ministrul pleaca si el nu pateste nimic", a mai spus Vulpescu.

El a aratat ca va prezenta public propria evaluare a activitatii sale la ministerului Culturii.

Ionut Vulpescu, apropiat al presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost ministru al Culturii in Guvernul Grindeanu dar, spre deosebire de cei mai multi colegi ai sai, el nu s-a mai regasit pe acelasi post si in Guvernul Tudose. Ministrul propus la Cultura acum este Lucian Romascanu, fost om din piata media care a candidat anul trecut pe listele PSD Buzau pentru un loc de parlamentar.

PSD a propus la Ministerul Culturii un fost director al CanCan si Libertatea. Cine e Lucian Romascanu

Vezi intreaga lista cu ministrii Guvernului Tudose

Vulpescu a declarat, anterior demiterii Guvernului Grindeanu, ca nu a semnat motiunea de cenzura depusa de PSD impotriva propriului Guvern.

Totodata, Vulpescu nu a facut cerere de retragere a demisiei dupa ce Guvernul fusese demis prin motiune de cenzura, asa cum au facut 20 dintre colegii sai ministri.

Eveniment Quarterly Report

Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă miercuri că a decis să-l acţioneze în instanţă pe ”prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD”. ”Într-o ţară democratică personaje...
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
#Vulpescu evaluare guvern Grindeanu, #vicepresedinte PSD evaluare Grindeanu, #vicepresedinte PSD atac , #stiri Ionut Vulpescu