Edi Iordănescu a clarificat problema contractului cu FRF. Ce vrea selecționerul după calificarea la EURO 2024

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 17:02
1628 citiri
Edi Iordănescu a clarificat problema contractului cu FRF. Ce vrea selecționerul după calificarea la EURO 2024
Edi Iordănescu mai are contract pana in vara cu FRF FOTO facebook

Selecționerul Edi Iordănescu a declarat, într-un interviu pentru FRF tv, că tricolorii trebuie să fie realişti şi să înţeleagă faptul că echipa încă nu este pregătită pentru un obiectiv aşa cum şi-ar dori selecţionerul la turneul final al Euro 2024.

După ce a anunţat că nu va mai avea prezenţe în media, exceptând obligaţiile regulamentare UEFA, Edward Iordănescu a decis să vorbească la FRF.tv deoarece a primit multe solicitări din partea instituţiilor media: “Respect profesia de jurnalist, însă mi-ar fi fost imposibil să onorez toate solicitările. Consider că aceasta a fost cea mai bună soluţie pentru toţi şi mulţumesc pentru înţelegere”.

“Trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată. Dacă nu vom fi extrem de competitivi la acest turneu final şi pregătiţi din toate punctele de vedere ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus: ieşirea din grupe. Va trebui să fim pragmatici la maxim. Jucătorii au datoria ca la cluburi să dea totul ca să aibă minute jucate. Fiecare are datoria să demonstreze că poate să facă parte dintr-un nucleu de excepţie pentru următorul nivel, turneul final. Vor fi jocuri de a fi sau de a nu fi. Pregătirile pentru Euro au început din momentul în care am aflat adversarii. Trebuie să ne demonstrăm în primul rând nouă că putem mai mult decât o simplă prezenţă la European”, a spus Iordănescu.

El s-a declarat dezamăgit de faptul că mulţi internaţionali au probleme la echipele de club: “Mare mi-a fost dezamăgirea că după ce am reuşit această calificare fantastică în continuare foarte mulţi dintre băieţii noştri traversează perioade nu tocmai bune la cluburi. Eu sunt alături de ei total. Ei ştiu asta. Dar trebuie să facă eforturi şi să vină pregătiţi sută la sută. E foarte importantă forma sportivă”.

“În faţa noastră stă o capcană extrem de periculoasă. Dacă nu facem paşii corecţi putem să avem probleme. Mesajul meu public, pentru întreaga opinie publică, este: Haideţi să rămânem echilibraţi. Haideţi să rămânem realişti, hai să înţelegem că da, am crescut un nivel, dar încă nu suntem pregătiţi pentru turneul final sau nu pentru a îndeplini un obiectiv aşa cum eu aş dori la turneul final. Avem în continuare mult de muncă şi foarte puţin timp la dispoziţie”, a mai afirmat selecţionerul.

Iordănescu a menţionat că pentru el în acest moment contractul cu FRF nu este o prioritate. “Contractul meu pentru mine în momentul de faţă nu este o prioritate. Cred că şi pentru federaţie nu este în momentul de faţă o prioritate şii nu ar trebui să fie. Dacă într-o zi voi fi abordat pentru o discuţie cu privire la contractul meu disponibilitatea mea este totală”, a

precizat Edi Iordanescu, al cărui angajament s-a prelungit automat până după turneul final al EURO 2024.

Quarterly Report - Editia 4

Mesaj emoționant al lui Edward Iordănescu pentru jucătorii neconvocați. "Am văzut deja acel spirit de luptă"
Mesaj emoționant al lui Edward Iordănescu pentru jucătorii neconvocați. "Am văzut deja acel spirit de luptă"
Selecționerul României a vorbit despre situația jucătorilor pe care nu a putut să-i convoace în lotul preliminar pentru EURO 2024, explicând motivele pentru care a luat aceste decizii....
Victorie impresionantă pentru naționala României, care se apropie de calificare
Victorie impresionantă pentru naționala României, care se apropie de calificare
Naţionala de volei feminin a României a învins duminică, la Blaj, reprezentativa Suediei, scor 3-0, în a patra partidă din Golden League, al doilea turneu din competiţie. Scorul pe seturi...
#iordanescu, #Edi Iordanescu, #contract, #vara, #Romania, #nationala, #Angajament , #stiri fotbal