Fost senator PNL, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 14:43
2634 citiri
Fost senator PNL, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare
Foto: Digi 24

Fostul senator PNL Iosif Secasan a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare si luare de mita, dupa ce i-ar fi cerut sefului Serviciului de Evaluari Medicale din cadrul Casei de Pensii Caras-Severin incadrarea in grad de invaliditate a unui padurar.

Decizia a fost luata de Curtea de Apel Timisoara, instanta care a dispus si aplicarea unui termen de incercare pe o perioada de trei ani in cazul fostului senator PNL.

"Obliga pe inculpat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada 90 de zile, la Primaria Resita", conform deciziei Curtii de Apel Timisoara in cazul lui Secasan.

Premiera in Romania: Fost senator PNL, condamnat la munca in folosul comunitatii

De asemenea, judecatorii au dispus ca fostului parlamentar sa ii fie interzis dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de cinci ani.

In acelasi dosar a fost condamnat si medicul Sebastian Telbis, cel care a semnat decizia medicala in cazul padurarului. El a primit o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Fost senator PNL, trimis in judecata pentru complicitate la luare si dare de mita

Magistratii au dispus ca Sebastian Telbis nu poate exercita, ca medic, o functie publica de conducere sau de executie, in structurile institutiilor publice de asigurari sociale/de sanatate ale Statului Roman, precum si exercitiul dreptului de a presta alte servicii profesionale, sub orice forma, catre structurile institutiilor publice de asigurari sociale/de sanatate, pe o perioada de cinci ani. Totusi, medicul poate lucra in domeniul privat.

Senatorul PNL Iosif Secasan, audiat la DNA pentru acuzatii de mita

Judecatorii au decis sa il condamne si pe padurarul care a obtinut, in mod ilegal, gradul de invaliditate. Astfel, Moza Iova a primit o pedeapsa tot de doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Decizia in cazul lui Secasan, Telbis si Iova este definitiva.

Cei trei au fost trimisi in judecata in 18 aprilie 2014, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Iosif Secasan (PNL), urmarit penal de DNA, a demisionat din Senat

Iosif Secasan si-a dat demisia din Senat in 8 aprilie 2014, aratand ca este inculpat intr-un dosar penal si ca nu doreste sa aduca prejudicii de imagine Senatului Romaniei si PNL.

Eveniment Quarterly Report

Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, susţine că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură va provoca un nou exod al...
Paul Stănescu, întrebat despre prinderea în flagrant cu șpagă a colegului Dumitru Buzatu: "Nu îmi venea să cred! Asta e!"
Paul Stănescu, întrebat despre prinderea în flagrant cu șpagă a colegului Dumitru Buzatu: "Nu îmi venea să cred! Asta e!"
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă, întrebat ce părere are despre prinderea în flagrant a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în timp ce primea mită...
#Iosif Secasan condamnat, #Secasan condamnat suspendare, #Secasan condamnat inchisoare, #Secasan inchisoare suspendare , #stiri Iosif Secasan