Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5

Vineri, 24 Mai 2024, ora 22:35
1420 citiri
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
FOTO: GSMArena

Recent, mai mulți utilizatori de iPhone au raportat o situație neobișnuită după actualizarea la iOS 17.5: fotografii șterse chiar și cu ani în urmă au reapărut în Galerie.

Problema a fost semnalată pe Reddit, utilizatorii observând aceste reapariții imediat după distribuirea noului firmware, la începutul săptămânii trecute.

Detalii și reacția Apple

Apple a recunoscut problema și a anunțat un remediu, fără a oferi însă explicații detaliate despre motivele tehnice din spatele acesteia. Potrivit analizelor independente, fotografiile reapărute nu provin de pe serverele iCloud, ci din memoria locală a dispozitivelor utilizatorilor. În unele cazuri, fotografiile șterse au fost incluse în backup-uri automate și transferate pe noile dispozitive, fără ca utilizatorii să fie conștienți de acest lucru.

Echipa de cercetători de la compania de securitate Synactiv a investigat situația și a descoperit că problema a fost cauzată de o rutină din iOS 17.5 care scana și reimporta fotografii din sistemul de fișiere. Aceasta a dus la reindexarea și reintroducerea în Galerie a fișierelor vechi.

Actualizarea iOS 17.5.1 elimină această rutină de scanare, rezolvând astfel problema. Synactiv a concluzionat că Apple nu păstrează fotografiile șterse pe servere la distanță și că nu este vorba despre o vulnerabilitate a sistemului iOS.

Cercetătorii au explicat că, uneori, fotografiile sunt salvate atât în aplicația Files, cât și în aplicația Photos. Când utilizatorii șterg fotografiile din aplicația Photos, acestea nu sunt automat eliminate și din aplicația Files, rămânând astfel în memoria locală a telefonului. Fotografiile șterse ar trebui să rămână în folderul Deleted timp de 30 de zile înainte de a fi șterse definitiv, dar această măsură nu se aplică și copiei păstrate în aplicația Files.

Astfel, fotografiile rămase pot fi migrate la un nou dispozitiv atunci când utilizatorii folosesc opțiunea de migrare a datelor.

Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
După lansarea recentă a modelului iPad Pro, Apple pare determinată să extindă conceptul de „ultraslim” la o gamă mai largă de produse, inclusiv MacBook Pro, Apple Watch și iPhone....
Apple anunță compatibilitatea dispozitivelor pentru noile sisteme de operare la WWDC 2024. Ce iPhone-uri vor putea face upgrade la iOS 18
Apple anunță compatibilitatea dispozitivelor pentru noile sisteme de operare la WWDC 2024. Ce iPhone-uri vor putea face upgrade la iOS 18
Cu ocazia evenimentului WWDC 2024 (Worldwide Developers Conference), Apple a dezvăluit dispozitivele compatibile cu cele mai recente ediții ale sistemelor de operare: iOS 18, iPadOS 18, WatchOS...
#iphone, #apple, #fotografii , #iphone
  1. ”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
  2. Țara din NATO care cheltuie cel mai puțin din PIB pe apărare. Și România se situează sub media recomandată
  3. Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
  4. Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
  5. Ce efecte are campania de returnare a ambalajelor: În 6 luni s-au colectat 29.000 de tone de materiale reciclabile
  6. Profit record al BNR în 2023. Banca Națională justifică veniturile ridicate prin deciziile controversate luate de coaliția de guvernare în ultimul an
  7. Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
  8. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  9. Când începe preavizul în cazul în care ești concediat. Decizie importantă pentru angajați
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”